Valentin-nap Rómában4 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Romantikus séta és vacsora Rómában
·  Vatikáni Múzeum és Sixtus-Kápolna
·  Ókori és egyházi emlékek az „Örök város”-ban

Program:

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban repü­lés Rómába. Autóbuszos transzfer a belvárosi ****-os szállo­dánkhoz. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat a látnivalókról és beszél Róma történelméről. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el a városné­zésünkre, mely során metróval, ill. gyalog közlekedünk. Először a híres Trevi-kúthoz megyünk. Itt romantikus pillanat követke­zik, „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet, szerelmes jelenetet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épü­lete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges terének meg­tekintésével fejezzük be első napi közös programunkat. Este fakultatív romantikus Valentin-napi vacsora a városban.

2. NAP: RÓMA – VÁROSNÉZÉS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrá­val, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának emlékeit, a gyönyörű villák rom­jait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopá­val, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhe­lye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait.

3. NAP RÓMA – VATIKÁN

Először Róma vallási emlékhelyeivel ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stan­zái, melyeket tanítványai fejeztek be, a Laokoón szoborcsoport és az etruszk emlékek. A Szent Péter Bazilika a keresztény világ leg­nagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délutáni progra­munk első állomása az Angyalvár. Monumentális épülete Róma egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érke­zünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyiké­ben, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy miben különbözik az olasz pizza az otthoninál.

4. NAP: RÓMA – BUDAPEST

Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keres­sük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol Szent Péter lán­cait őrzik és itt látható a híres Mózes szobor is. Kora délután nézzük meg a Szent Pál székesegyházat. Itt találhatóak a név­adó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében megyünk a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Valentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szállodaValentin-nap Rómában4 csillagos szálloda