Szilveszter Csehországban***

Vissza

Leírás:

 

  Szilveszter Csehországban
Prága, Pozsony, Karlovy Vary, Telc, Kralupy

2020. december 30 – 2021. január 02.
4 nap / 3 éjszaka

„A mindig gyönyörű Prága az adventi és év végi időszakban is mesébe illő hangulattal fogadja a turistát. A Moldva partján, Európa szívében fekvő „szásztornyú város” gazdag művészeti és kulturális múltjáról és jelenéről ismert és híres. Ilyenkor év végén mindezek az élmények, értékek még fokozottabban érvényesülnek és ragadják meg a meghitt ünneplésre vágyókat”

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 és M15 autópálya pihenői

1 nap: Nyíregyháza - Debrecen – Budapest – Győr – Rajka – Pozsony – Prága - Kralupy
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban. Budapest – Tatabánya – Győr útvonalon, rövid pihenőkkel érkezés a Duna menti szépségként is emlegetett Pozsonyba, mely több évszázadon keresztül Magyarország fővárosa volt. A Duna fölé magasodó négytornyú pozsonyi vár már messziről jól látható, és a város legjelentősebb történelmi látnivalója.
Elsőként a Szent Márton dómba, vagy ismertebb nevén a Koronázó templomba látogatunk, mely a város legismertebb és legnagyobb temploma lenyűgöző méreteivel. A magyar királyok koronázási útvonalán haladva látjuk azokat a gyönyörű reneszánsz, barokk és rokokó épületeket helyszíneket, melyek a magyar történelemhez szorosan kapcsolódnak. Továbbhaladunk a Mihály kapu, a Prímás Palota, az Óváros háza és végül a főtér irányába.Itt egy rövid szabadidő keretében megkóstolhatjuk a szlovák ízeket (knédli, sztrapacska, sör). Délután Brno - Jihlava útvonalon érkezünk Prága környéki szálláshelyünkre, Kralupyba, vacsora. (3 éj).
 

2. nap: Karlovy Vary kirándulás (fakultatív program) Ára: 9.500 Ft / fő

Reggeli után Karlovy Vary-ba, az egykori császári fürdőhelyre kirándulunk. Az európai hírű fürdőváros a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. A teraszosan kiépült meseszép folyóparti város csodaszépen felújított Monarchia korabeli épületei között sétálva érezhető az egykori úri világ hangulata. Városnézés: Mária Magdolna templom, Grand Hotel, Pupp Szálloda. Itt forgatták a Casino Royale című filmet, Gyógyvízkóstolás, vásárlási lehetőség a csehek nemzeti italából a Becherovkából, melyet itt gyártanak és megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáit. Visszautazás szálláshelyünkre. 

Este 20.00 órától Szilveszteri mulatság a szállodában. /Fakultatív/

A Szilveszteri gálavacsora és program ára: annak, aki választja (nem kötelező) 25.000 Ft/fő,
mely tartalmazza az alábbiakat: üdvözlő ital, büfé vacsora, élő zene, éjféli falatkák, éjfél utáni vacsora.

Aki nem szeretne részt venni a szállodai Szilveszteri mulatságon, az önállóan tud bemenni Prága belvárosába (30 km) és a téren zajló szabadtéri Szilveszteri programokon részt venni.

 

3. nap: Prágai városnézés

Késői reggeli után kb. 11.00 órától városnézés a Moldva partján fekvő „szásztornyú” cseh fővárosban. A világ egyik legnagyobb Várnegyedébe látogatunk, mely méltán szerepel az UNESCO Világörökség listáján. (Szent Vitus Székesegyház, Királyi Palota, Szent György Bazilika, Arany utcácska). Majd, az Óvárosba érve Orloj, Károly híd. Este szállás, vacsora.

 

4. nap: Telc - Győr - Budapest - Debrecen – Nyíregyháza

Hazaindulás reggeli után. Út közben megállunk Telc központjában. Séta a Világörökség részét képező hosszan elnyúló trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot és Csehország legszebb reneszánsz híres kastélyait is láthatjuk. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 79.900 Ft/fő
(A részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

A részvételi díj tartalmazza:  
─ Utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező 50 férőhelyes turista autóbusszal
─ 3 éj szállás Kralupyban, a Hotel Sport 3* szállodában (Prága közelében)
─ Idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza:
─ Szilveszteri gálavacsora és program a 3*-os szállodában lesz, ennek ára: 25.000 Ft/fő
─ Félpanzió (3 reggeli és 2 vacsora): 12.000 Ft / fő
─ Helyszínen fizetendő járulék, IFA és belépők ára: (1000 CZK + 10 EURÓ)

Egyágyas felár: 16.500 Ft/fő (csak az fizeti, aki egyedül alszik egy szobában)

Az utazáshoz érvényes úti okmány szükséges!

December
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2020.12.30
2021.01.02
79 900 HUF
4/3
   
Önellátás
Utazás busszal
Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***Szilveszter Csehországban***