Szentpétervár - Moszkva4 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Szentpétervár látványos palotái
·  Petrodvorec és Carszkoje Szelo kastélyai
·  Szuperexpresszel a két város között
·  Moszkva székesegyházai és a Kreml

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SZENTPÉTERVÁR

Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járat­tal. Érkezés 10:10-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a városközpontot, a lélegzetelállító pompá­val jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora dél­utáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak meg­nyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja. A program része egy esti buszos városnézés is. Éjszakai városnézés és a hidak fakultatív program: 8.900 Ft/fő.

2. NAP: SZENTPÉTERVÁR

A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren. A kirándu­lás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ermitázs program: 9.500 Ft/fő. Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajóki­rándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Fakultatív sétahajózás a Néván: 7.900 Ft/fő. Az 1 órás sétahajózással válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. NAP: PUSKIN (CARSZKOJE SZELO) – PAVLOVSZK

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szeloba), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő, és a Trónterem alapozta meg. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadász­területe volt. Említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. Puskin és Pavlovszk program: 22.000 Ft/fő. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltö­zött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrá­val való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban. Orosz folklór est: 15.500 Ft/fő.

4. NAP: PETRODVOREC

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást aján­lunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse, az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a több szintből álló park, szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal tesz lenyűgözővé a látogató számára. Igazán kihagyhatatlan kirándu­lás a Szentpétervárra látogatóknak! Petrodvorec 20.500 Ft fő. A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, Belépők (a hely­színen fizetendők, rubelben): kb. 11.000 Ft/fő.

5.NAP: SZENTPÉTERVÁR – MOSZKVA

A reggeli órákban a szállodák mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Szapszan (EVS1 Siemens Velaro) szuper exp­resszel Moszkvába utazunk. A 600 kilométeres távolságot mind­össze 4 óra alatt tesszük meg, mert utazásunk sebessége elérheti a 250 km/h. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. Az épü­letegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös térre vezet utolsó állomásként, ahol egy rövid séta keretében látjuk a Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, GUM áruházat, Állami Történeti Múzeumoz, Lenin-mauzóleumot. Transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

6. NAP: MOSZKVA

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagy­hatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A kincstár­ban látható a cári udvar tárgyi történelme, az orosz meste­rek által készített ezüst és arany ékszerek, a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojá­sok, régi fegyverek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Kreml és Kincstár: 17.500 Ft/fő. Délutáni fakultatív prog­ramként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) meg­csodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megte­kintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Nemzeti képtár – Tretyakov és Metro (metróval): 9.500 Ft/fő. Este egy újabb lehe­tőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva esti fényekben úszó autóbuszos megtekintésé­vel zárul. Arbat – esti Moszkva: 8.500 Ft/fő. (Június köze­pén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos ez a program).

7. NAP: SZERGIJEV POSZÁD – VDNH

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legis­mertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság– Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. A program végén ebéd Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz étte­remben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízle­tesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja. A park közvet­len közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja láto­gatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok–1 is megta­lálható. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállo­dába metróval utazunk vissza. Szergiev Poszad (Zagorszk) ebéddel és VDNH kiállítási központ 25.500 Ft/fő.

8. NAP: MOSZKVA – BUDAPEST

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Autóbusszal a belvárosba, a Vörös térre megyünk, ahol az idegenvezetőnk segítségével, egyé­nileg a következő lehetőségek közül választhatnak: Lenin mau­zóleum (ingyenes belépés), Vaszilij Blazsennij székesegyház (belépő a helyszínen, külön fizetendő), GUM áruház, Zarjadje park. A délutáni órákban autóbusszal a Kolomenszkoje építészet­történeti múzeumot keressük fel. A múzeum legkorábbi épülete a Feltámadás-templom, amely 1994-ben az UNESCO világörök­ségi listájára került. A park területére Oroszország több tájáról fából készült épületeket szállítottak, például Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faházát. Kolomenszkojéból transzfer a repü­lőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 22:10-kor, érkezés 23:45-kor.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat. Oroszországban kötelező a vízum! A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazaérkezéstől számított min. 6 hónapig érvényes útlevel!

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Szentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szállodaSzentpétervár - Moszkva4 csillagos szálloda