Sissi nyomában

Vissza

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese:

1.nap: Budapest-Bécs-Mayerling
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazásunk alkalmával Erzsébet királyné életútjának fontosabb állomásait keressük fel. A mai napon a császári család és a Monarchia fontos helyszíneire látogatunk el. Utunk először Bécsbe vezet. Városnézésünk során a Hofburgban megtekintjük Sissi és Ferenc József lakosztályát is. Ezt követően a híres vadászkastélyt, a Hermes Villát, „az álmok kastélyát” keressük fel. Utunkat Mayerling városába folytatjuk. A vadászkastélyban történt rejtélyes haláleset előzményeit és a sokat vitatott éjszaka eseményeit elevenítjük fel, majd utazás a szállásra. Esti érkezés a szállodába.

2.nap: Bad Ischl-Neuschwanstein
Reggeli után Bad Ischl városába utazunk, Sissi eljegyzésének helyszínére. Látogatás a Császár-Villában (Kaiser-Villa), majd rövid belvárosi sétánk során a Zauner cukrászdában az igazi „isler”-t is megkóstolhatjuk. Folytatjuk utunkat Bajorországba. Kívülről megtekintjük az Erzsébet szülővárosához közel található, Starnbergi-tó partján fekvő possenhofeni kastélyt, ahol a császárnő gyermekkorában nyarait töltötte. Mai napunk csúcspontjaként látogatás a Neuschwanstein kastélyban, részletes tárlatvezetés. Esti érkezés a szállásra.

3.nap: Innsbruck
Reggeli a szállodában, majd utazás Olaszországba. Útközben rövid megálló Tirol fővárosában, Innsbruckban, Sissi és Ferenc József első találkozásának színhelyén. Városnézés, majd folytatjuk utunkat Merano városába. Látogatás a híres trauttmannsdorffi kastélyban, ahol Erzsébet királyné is többször járt. A varázslatos hely, a gyógyhelyeiről is híres város felett fekszik, 12 hektárnyi területű botanikus kertjét 2005-ben Olaszország legszebbjének választották. Az amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el, sétánk során Sissi márványból készült szobrát is láthatjuk. Esti érkezés a Velence környéki szállásra.

4.nap: Miramare kastély-Trieszt-Budapest

Reggeli után a romantikus Miramare kastélyhoz látogatunk, ahol Sissi is több alkalommal járt. Ezt követően rövid városnézés Trieszt belvárosában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Artablazat:

Utazás: autóbusszal  Szállás: panzió  Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 64.900, -Ft/fő   
Félpanzió: 12.000, -Ft/fő Egyágyas felár: 12.000, -Ft/fő
Biztosítás: 2.260, -Ft/fő  Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200, -Ft/fő
Hofburg 13, 90 EUR
Hermes villa 7 EUR
Mayerling 6, 50 EUR
Kaiservilla 13 EUR
Neuschwanstein 13 EUR
Innsbruck Hofburg 9 EUR
Trauttmannsdorff 10 EUR
Miramare 8 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás:
Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:20
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 05:55
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 06:50
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:35

Szállás:
Panzió. Az elhelyezés egyszerűen berendezett kétágyas, fürdőszobás szobákban történik.

Április
Május
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2018.04.28
05.01
58 410 HUF
4/3
   
Sissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomábanSissi nyomában