Mór emlékek Andalúziában3 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
·  Alhambra, a mór építészeti csoda
·  Mezquita, mely mecset és templom is
·  A sziklára épült városok, Gibraltár és Ronda

'A cordobai Mezquitáról sokat hallhat az ember, de a valóság mindent felülmúl. Az oszlopok erdejében sétálva merengeni a hely páratlan történelmén életre szóló élmény.'
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Körutazásunk nem érinti Spanyolország azon régióit, amely a vírus szempontjából magasabb kockázatúak. Andalúziában jóval kevesebb a megbetegedések száma, mint Katalóniában, vagy Madridban.

Program:

1.     NAP: BUDAPEST – MALAGA – BENALMADENA

Menetrend szerint – várhatóan a délelőtti órákban – érkezünk Budapestről Malagába. A reptérről transzfer a Costa del Sol tengerparti szakaszára, ahová várhatóan a déli órákban érkezünk. Ezt követően a fakultatív vacsoráig szabadprogram, fürdési lehetőséggel. A szobákat várhatóan 14 óra után lehet elfoglalni, a Hotel San Fermin ***-ben www.hotelsanfermin.com (5 éj), mely Benalmádenában található, 300 m-re a strandtól.

2.     NAP: GRANADA

Reggelit követően a granadai Alhambra-ba látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya, ezért is került be a Világörökségek közé. Az Alhambra területe volt az a „kis sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. A labirintusszerű várkastély építészeti szempontból páratlan a kontinensen. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Elsősorban a falak díszítettsége, a sok márvány és az érdekes arab motívumok teszik egyedülállóvá a palotát. A csodaszép Generalife mediterrán növényei közt vannak olyanok, melyeket még a mórok telepítettek a parkba. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok (Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd) temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra. (Ha valaki az Alhambrába nem szándékozik bejönni, azt előre jelezze irodánknak, mert a belépőket hónapokkal előre meg kell vásárolnunk a sok turista és a nagy érdeklődés miatt).

3.     NAP: GIBRALTÁR – MARBELLA

Reggeli után, aki szeretne, kimehet a szállodától pár percre lévő tengerpartra és pihenhet, vagy aki egy érdekességet akar látni, az részt vehet egy fakultatív kiránduláson, mely során a sziklára épült városállamhoz, Gibraltárhoz látogatunk el. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kisbusszal folytatjuk programunkat. Határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallásokhoz tartozó templomaival, városi strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengertől feltöltött terület. Majd felmegyünk a híres fehér sziklára, ahol sokféle élmény fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mesterséges, a tengerből szűrt ivóvíz mellékterméke, egy mecset, egy arab erőd, s az Európa pont, ahonnan Afrikáig elláthatunk. Azonkívül meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlangot, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket. Gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban, és ahogy egymást kurkásszák. Mindeközben a magasból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természetesen vásárolhatunk a szabad vámterületű boltok sokaságában. Visszafelé jövet megállunk Marbellaban. A Costa del Sol egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosa, és kimondhatjuk, a legelitebb. Különösen látványos jacht kikötője, amelynek gazdagsága és szépsége a monacóiéval vetekszik. Sétálunk a luxushajók között, majd átbuszozunk az óvárosba, ami a kikötő ellentéteként a régi világ tanúja hangulatos utcáival, kedves tereivel, virágos homlokzatú házaival. Nagyon bájos az egész. A fakultatív kirándulásunk végén a tengerpart mentén visszatérünk szállásunkra. Gibraltár – Marbella fakultatív kirándulás: 70 € (belépővel).

4.     NAP: RONDA – CÓRDOBA

Reggeli után indulunk Rondába. A neve megtévesztő lehet, hisz Andalúzia egyik bájos, sziklára épült településéről van szó. Fő látnivalók; az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre, és a száz méter mély szurdokba. Rondát elhagyva folytatjuk utunkat Cordobába. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita, mely Világörökség. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. A monumentális épület a világ legkülönlegesebb mecsete, amelyben 850 oszlop, és egy keresztény templom(!) található. Ilyen jellegű építményt sehol máshol a világon nem találhatunk. Az óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a Guadalquivir folyón átívelő 225 m hosszú, 16 ívből álló római kori hidat is. A hófehér házakkal tarkított, kanyargós utcákon sétálva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. A tartalmas nap végén visszatérünk szállásunkra.

5.     NAP: SEVILLA

Reggeli után pihenés a szálloda medencéjénél vagy fakultatív kirándulás Andalúzia központjába, a történelmi Sevillába. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrálist nézzük meg, melyben Kolumbusz síremléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy ez Spanyolország egyik legszebb vallási helye, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követő sétánk során felkeressük az Alcazart, amelyet keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. Az operadíszlet jellegű Santa Cruz negyedben szabadidő, ahol finom helyi specialitásokat tesztelhetünk. A várost ezen kívül számtalan szép palota és díszes épület tarkítja. A nap befejezéseként busszal felkeressük a szemkápráztató Plaza de Espana-t, melynek hatalmas méreteivel alig tudunk betelni. Az épület homlokzatát borító csempéken a spanyol történelem neves eseményei láthatóak. A Guadalquivir folyóparton lefényképezhetjük az almohád uralom idejéből származó, közel 800 éves Aranytornyot, majd élményekkel telve utazunk vissza szállásunkra. Sevilla fakultatív kirándulás (2 belépővel): 95 €.

6.     NAP: MALAGA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, majd menetrend függvényében, várhatóan dél körül indulunk a Costa del Sol fővárosába, Malagába. Séta a központban, mely során megtekintjük a több mint fél milliós város fő látványosságait. A kikötőnél nagyon szép sétány fogad bennünket, látványos a katedrális, melyen a hosszantartó építése miatt több építészeti stílus is megjelenik. Továbbhaladva a Plaza de la Merced térre érkezünk, ahol Picasso szülőháza is található, ezt követi a Larios főutca. Meg kell említeni a város másik ismert szülöttét, Antonio Banderas színészt. Lesz szabadidő is a központban a várhatóan kora esti órákban induló transzferig. Utazás a reptérre és hazarepülünk Budapestre. Menetrend változás esetén a malagai program módosulhat. Érkezés éjfél körül.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
BudapestOMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződésekb. reggel 06:30
BudaörsMOL benzinkút, McDonalds mellettkb. reggel 07:00
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolókb. reggel 02:00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 05:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kútkb. reggel 04:30
GyöngyösRégi 3-as út Lukoil benzinkútkb. reggel 05:15
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolókb. reggel 05:15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 04:45
NagykanizsaTesco parkolókb. délelőtt 10:00
NyíregyházaVasútállomás, PROFI parkolókb. reggel 01:40
MiskolcBúza tér, McDonald's parkolókb. reggel 03:30
PécsJókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkolókb. reggel 03:00
SiófokTesco parkolókb. reggel 08:00
SzegedSzéchenyi tér, Szeged étteremkb. reggel 04:00
Székesfehérvár M7M7-es melletti Shell-kútkb. reggel 07:30-08:00
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kútkb. reggel 04:00
TolnaPenny Market parkolókb. reggel 04:15
PaksRégi 6-os út OMV benzinkútkb. reggel 04:40
BonyhádMOL benzinkútkb. reggel 03:40
Hatvan M3M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kútkb. reggel 06:00

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy Liszt Ferenc reptérLiszt Ferenc Airport, Budapest, FerihegyMenetrend szerint.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
BudapestOMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződésekb. reggel 6.30
BudaörsMOL benzinkút, McDonalds mellettkb. reggel 6:45
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolókb. reggel 2.00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kútkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út Lukoil benzinkútkb. reggel 5:00
BonyhádMOL benzinkútkb. reggel 3:40
GyőrM1-es melletti MOL-kút
TatabányaM1-es melletti McDonald's parkoló
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolókb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér, McDonald's parkolókb. reggel 3.45
NyíregyházaVasútállomás, PROFI parkolókb. reggel 1.40
PécsJókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkolókb. reggel 3.00
SzegedSzéchenyi tér, Szeged étteremkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kútkb. reggel 4:00
HegyeshalomHegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
PaksRégi 6-os út OMV benzinkútkb. reggel 4:40
Hatvan M3M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kútkb. reggel 6:00
TolnaPenny Market parkolókb. reggel 4:15
Május
Július
Október
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2021.05.21
05.26
177 000 HUF
6/5
   
Félpanzió
Utazás repülővel
Mór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szállodaMór emlékek Andalúziában3 csillagos szálloda