Mallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Fürdőzés és napozás a népszerű szigeten
·  Szigettúrák során számtalan élmény
·  A híres zeneszerző, Chopin nyomában

'Homokos tengerpart, lenyűgöző természeti kincsek és a hamisítatlan latinos mentalitás. Testnek és léleknek egyaránt kikapcsolódás a pálmafák közt sétálgatva nézni a kulturális emlékeket.'
Fleisz Tünde – Spanyol turisztikai szakértő

Program:


1. NAP: BUDAPEST – PALMA DE MALLORCA

Utazás repülővel a Baleár-szigetek legnagyobb szigetének fővá­rosába, Palmára. A szállodába várhatóan a késő esti órákban érkezünk, így ezen a napon már nem lesz vacsora. Szállodánk: Hotel Sant Jordi **** https://www.hotelsantjordi.net/ a ten­gerparttól 200 méterre található, szobái utcára néznek. A hotel­nek van saját medencéje, pezsgőfürdője és bárja is.

2. NAP: PIHENÉS

Reggeli után lehetőségünk nyílik, hogy a tengerparton, vagy a szállodában pihenjük ki az út fáradalmait, vagy aki szeretné egyedül is felfedezheti ezt a csodálatos várost, kipróbálhatja a számos tengerparti étterem egyikét. Szállás, mint előző este.

3. NAP: SZIGETTÚRA

Reggeli után a Tramuntana hegység festői rengetegébe indu­lunk ami 2012 óta az UNESCO világörökség részét képezi. Miután megérkezünk a kicsiny, de annál szebb La Calobra öböl­höz, megfelelő idő esetén rövid hajókázás a mediterrán han­gulatú tájak közt fekvő Soller kikötőjébe. A városba egy régi villamossal megyünk be. Utunk során megtekinthetjük a szi­get modern és ódon oldalát is az épületek változatossága által, majd rövid séta után nosztalgiavonattal tesszük meg a Soller és Palma közötti 28 kilométeres távot. A fővárosba visszatérve transzfer a szállodába és vacsora.

4. NAP: PALMA – VALDEMOSSA

A mai napon a sziget történelmileg mondhatni legfontosabb faluját Valldemossat látogatjuk meg ami egy nagyon kivéte­les helyen fekszik. Egyik dolog amiért a sziget lakói büszkék a kis falura, hogy maga Chopin a híres zeneszerző is itt lakott a La Cartuja nevű épületben, amit lehetőségünk lesz belülről is megnézni. A mai nap utolsó programja a La Granja múzeum meglátogatása ami Mallorca tradícióit és történelmét mutatja be. A múzeumot egy régi XVII. századi épületben alakították ki. Programunk végeztével visszatérünk a szállodába, vacsora.

5. NAP: PIHENÉS

Egész nap pihenhetünk a strandon, vagy sétálgathatunk a városban.

6. NAP: PALMA – BUDAPEST

Reggeli után buszos, majd gyalogos városnézésre indulunk a fővárosban, Palmában. Sétánk közben megtekintjük a gyö­nyörű Santa Maria katedrálist, majd elmegyünk a Bellver kas­télyhoz is, ahonnan szép időben csodás kilátás nyílik a városra. Programunkat sétával zárjuk a város központjában. Itt még lesz egy kis szabadidő is, ami alatt tudnak vásárolni, vagy búcsúkép­pen elfogyaszthatnak egy kávét valamelyik hangulatos kávé­zóban. Koradélutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan a koraesti órákban.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy Liszt Ferenc reptérLiszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Szeptember
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2020.09.12
09.17
228 000 HUF
6/5
   
Utazás repülővel
Mallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szállodaMallorca, a mediterrán szigetek királynője4 csillagos szálloda