Korzika, a varázslatos sziget***

Vissza

Leírás:

Korzika igazi kis paradicsom, “karnyújtásnyira” az Olasz partoktól a Földközi-tenger szívében, egy mindössze Dunántúlnyi területen. Egy sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban. Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv,  melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait. A fellegvárak és falvak szigorú és büszke arculatát, barokk templomainak népies kedélyességét, a genovai őrtornyok füzérét, de mindenekelőtt természeti szépségeit, a kristálytiszta, türkizkék öblöket, a magas hegyeket,  a köztük megbúvó tengerszemeket, a vadregényes folyóvölgyeket, a szédítően meredek sziklafalakat”

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza,  M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M7 autópálya pihenői

 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza  Budapest – Ljubljana – Padova – Pisa
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban. Utazás rövid pihenőkkel Pisa térségéig. Szállás elfoglalása - vacsora (1 éj).

2. nap: Livorno – Bastia – Patrimonio – St. Florent – Ghisonaccia 
Korai indulás (kb. hajnal 05.00 óra) Livorno kikötőjébe. Beszállás a kompra 07.00 órakor, indulás Korzika felé 08.00 órakor. Reggeli a hajón. Érkezés Bastia kikötőbe kb. 12.00 órakor. Első állomásunk Patrimonio faluja, mely a minőségi bortermelés központja. Látogatás és borkóstoló egy jellegzetes helyi pincészetben. Városnézés St. Florentben,  a XV. századi genovai alapítású kisvárosban,  mely mára elegáns jachtkikötőjéről vált híressé. A hangulatos városka mólója sokakat St. Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai, a plébániatemplom körüli középkori óváros és az innen 1 km-re lévő Santa Maria Assunta katedrális, mely az egyik legjelentősebb román kori műemlék. Szabadprogram, majd utazás Ghisonacciába. Szállás elfoglalása – vacsora (4 éj).

3. nap: Ghisonaccia - Bonifacio - Sta Giulia öble – Favone - Ghisonaccia 
Egésznapos kirándulás Korzika déli csücskébe, a sziget legszebb városába,  Bonifacioba. Korzika legdélebbi városa, lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 65 méter magas, meredek mészkősziklák által határolt 1, 5 km hosszú öböl végében fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Az erődfalak között elhelyezkedő óváros labirintusszerű utcái különleges hangulatot árasztanak. Ezt követően szabadprogram vagy hajókirándulási lehetőség. A hajókázás során elhaladunk a fantasztikus színés formavilágú meszes homokkő sziklaszirtek,  formációk, az óriási genovai citadella és az óváros mellett. A nyílt tengerre kiérve Szardínia panorámája mellett a „kalóz öböl” valószínűtlenül kék vizét csodáljuk. Kedvező tengerjárás esetén a kék barlang”-ba is behajózunk, melynek beszakadt teteje Korzika térképét formázza. Megtekintjük Aragónia királyának lépcsőjét, a Napóleon sapkája barlangot valamint a város jelképeiül szolgáló, tengerbe szakadt irdatlan méretű sziklákat és „Navarone ágyúit”. Folytatjuk programunkat a fellegvár által védett óváros sikátoros utcáin. A kora középkori házak, templomok, az egykori francia idegenlégiós laktanya és a különleges föld fölötti temető megtekintése után szabad program. Hazaúton látványos paratölgy ligeteken át érkezünk a francia milliomosok strandjára, a St. Giulia hófehér homokos karibi kék tenger vörös sziklás öblébe. Fényképezés (jó idő esetén rövid fürdési lehetőség). Rövid megálló Favone közelében,  Korzika egyik legattraktívabb genovai őrtornyánál. Érkezés a szálláshelyre - vacsora.

4. nap: Ghisonaccia - Calvi – Corte – Ghisonaccia
Reggeli után kirándulunk a sziget északi partvonalára. Látogatás a sziget egyik idegenforgalmi központjában Calvi-ban,  Kolumbusz Kristóf szülővárosában. Calvi a sziget egyik legismertebb városa. A kivételes fekvésű várost szinte körülzárják a háttérben húzódó hegyek, melyet a tenger fölé magasodó fellegvár ural. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső, és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Látogatás a középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben, majd a csodás fekvésű település lenyűgöző genovai citadelláját tekintjük meg. Szabadprogramban lehetőség van a (gránit) sziklás, kristálytiszta tengerparton,  a citadella tövében 1, 5 órás fürdőzésre, majd folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa Corte felé. A magas hegyek között fekvő erődítmény lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete. Van lehetőség egy kisvasúttal körbejárni a jellegzetes hegyvidéki óvárost és a sziklaszirten álló spanyol citadellát. Visszaúton megállunk Korzika egyik legszebb genovai hídjánál (Pont St.- Jean) és egyik legősibb (pisai román) kápolnájánál. Este szállás - vacsora.

5. nap: Calacuccia – Ajaccio - Monte D’Oro hágó – Ghisonaccia 
Reggeli után, a sziget központi hegygerincén át kirándulunk az UNESCO világörökségi helyszínekre a Ny-i partra. A Golo-folyó vadregényes szurdokvölgyében vörös gránit sziklák között haladva érkezünk Calacucciába. Innen Korzika legmagasabb közúti hágója felé indulunk. Útközben hatalmas tömegű szelídgesztenyével,  majd fenyvesekkel, jellegzetes szilajon tartott félvad disznókkal, idegenlégiós laktanyával találkozunk, majd fényképezési lehetőség a Col de Verghio-n. Érkezés Piana UNESCO Világörökségi vörös gránitszikla paradicsomába. Többszöri fényképezési lehetőség a leírhatatlan színvilágú és térélményt kínáló tájban. Továbbutazás Ajaccioba a parti úton számos festői öböl érintésével Bonaparte Napóleon szülővárosába. Városnéző séta az óvárosban, Napóleon keresztelő temploma,  szülőháza, szobrainak megtekintése, a genovai citadella és a yacht, valamint tengeri kikötő megtekintése. Szabadprogramunk alatt a város központjában rövid fürdőzésre van lehetőség az aranyszínű, finom homokos strandon. Visszaúton átkelés a Gustave Eiffel társasága által tervezett és épített vasútvonallal párhuzamosan futó jellegzetes korzikai hegyi falvakat és klimatikus magashegyi üdülőket érintő útján a Monte D’Oro (2300 méter) csúcsa mellett. Érkezés a szálláshelyre - vacsora.

6. nap: Ghisonaccia - Bastia – Livorno 
Reggeli után utazás a sziget legnagyobb városába,  Bastiába. Városnézés Észak-Korzika különleges fekvésű hangulatos fővárosában, ahol szinte mindig pezseg az élet. Óváros, a Citadella, Napóleon szobor megtekintése után rövid szabadidő, majd kora délután 13.30 órakor behajózás, átkompolás Livornoba. Érkezés este Montecatini Terme tranzitszálláshelyünkre - vacsora. (1 éj)

7. nap: Montecatini Terme - Padova – Velence – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen 
Reggeli után hazaindulás, rövid pihenőkkel Szlovénián át érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 168.900 Ft / fő

 

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal,
- 1 éjszaka Pisa környékén 3* olasz besorolású szállodában,
- 4 éjszaka Korzikán tengerparti apartmantelepen, kétágyas szobákban,
- 1 éjszaka Montecatini Termében 3* olasz besorolású szállodában,
   olasz szállásokon 2 reggeli,
- idegenvezetés

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- 4 reggeli Korzikán: 11 € / fő / nap,
- 4 vacsora Korzikán: 18 € / fő / nap,
- 2 vacsora Olaszországban: 18 € / fő / nap (az olasz szállásokon a vacsora kötelező),
- Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 130 € / fő,
- Idegenforgalmi adó: 20 € / fő / 6 nap

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 47.000 Ft / fő

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***Korzika, a varázslatos sziget***