Korzika a szenvedélyünk

Vissza

Az ár tartalmazza:

7 éjszaka a Marina D Oru 3* üdülőtelepen választott apartmanban2 éjszaka Montecatini Termeben 3* szállodábanutazás légkondicionált autóbusszalmagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

kompköltség26.500 Ft / fővégtakaritás30 - 38 - 60 Eur / apartmanidegenforgalmi adó15 Eur / fő, ( helyszínen fizetendő )útlemondási biztosítás1, 5%  Egyéb költségekBBP biztosítás 5.500 Ft / fő

Info:

[b] utazás autóbusszal

7 éjszaka a Marina D Oru üdülőtelepen apartmanokban, 2 éjszaka Montecatine Termében 3* szállodában

7 nap önellátás + 2 reggeli

 

 

 

´´

Természeti látnivalók

´´

Unesco Világörögségi helyszin

´´

Garantált indulás

Leiras:

1.nap:  Budapest - Montecatini Terme (1000 km) 

Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről. Útközben több felszállásilehetőség: Kiskunfélegyháza, Kecskemét. Érkezés Budapestre 5:40 h-kor, indulás Budapestről 6:00 órakor, további felszállási lehetőség Székesfehérvárnál és Siófoknál. Utazás Szlovénián keresztül. Rövid pihenőkkel a kora esti órákban érkezünk meg a tranzitszállásra, Montecatini Termébe.

 

2. nap: Montecatini Terme – Pisa – Livorno – Ghisonaccia (130 km)

Reggeli után megállás Pisában. Az Arno folyó két partján fekvő város, az egyik legrégebbi olasz város. Séta a Csodák terén, ahol megtekintjük a Ferde tornyot, a Keresztelő kápolnát és a Dóm épület együttesét. Érkezés Livornoba, majd 13:30 órakor kompátkelés Korzikára. Érkezés 17:30 órakor, majd továbbutazás Ghisonacciaba. Szállás Ghisonacciában, a 3*-os Marina d´ Oru tengerparti üdülőtelepen (7 éj).

3. nap: Ghisonaccia - Szabadprogram

Pihenés, fürdőzés a tengerparton

4. nap: Fakultatív kirándulás: Corte - Cap Corse

Kora reggel indulás a sziget északi csücskébe. Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on– tartja a mondás.
A kirándulás első állomása a magas hegycsúcsokkal övezett egykori főváros, Corte. Óvárosa a sziget egyik legrégebbike, ahol szinte megállt az idő. Sasfészekként emlegetett romantikus fellegvára a történelem során  a korzikai, hazafias ellenállás központja volt. 
San Micele di Murato településnél látható a sziget legszebb épületének tartott, 13. századi pisai román stílusú templom. Saint-Florent szép fekvésű kisváros hangulatos óvárossal, a kikötő körüli szines, szinte vízbe érő házaival, sokakat St Trpezra emlékeztet. Itt található az egyik legjelentősebb román kori műemlék, a Santa-Maria-Assunta katedrális. Ezután a  szomszédos Patrimonioban  megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.
Következő állomásunk a keleti parton található kis halászfalú Erbalunga, mely köz­vet­le­nül a Tir­rén-ten­ger part­ján fek­szik. Kis ki­kö­tőjé­ben látható a ten­ger­part­ra épí­tett ro­mos ge­no­vai őr­tor­ony.

5. nap: Ghisonaccia - Szabadprogram

Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

6. nap: Fakultatív kirándulás:  Ajaccio - Les Calanches – Porto - Scala di Santa Regina (350 km)

Hosszú, egésznapos kirándulás a sziget nyugati oldalára. A kora reggeli indulást követően gyönyörű tájakon keresztül (Tavignano folyó völgy, Vizzavonai erdőség) érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. A ´császári´ városban a Napóleon család emlékével találkozunk lépten-nyomon – Napóleon szobor – mint első Konzul, Napóleon szülőháza –amely ma múzeum (belépő 6 EUR), Napóleon ló háton négy testvére társaságában, a Napóleon emlékmű az Austerlitz téren.  A városnézés után továbbutazunk Korzika legszebb természeti szépsége a Piana és Porto között található Les Calanches vörös szikláihoz. Lehengerlő az a színjáték, amit itt a természet alkotott. Egy hatalmas sziklatömb 4 km hosszan és meredeken kimagasodik a tengerből, mely vörös labirintussá válik, melyben az ember menthetetlenül elveszne.  Ezután rövid pihenő a festői kisvárosban, Portoban, majd átkelünk a nyugati part másik csodáján, melyet nem emberkéz alkotott – a Scala di Santa Regina (Égi Királynő lépcsője) sziklarengetegén. Ez Korzika leghíresebb és legvadabb vidéke,   valóságos sziklakáosz. Egy gránitból való Dante-i pokol. 8 km-es szakaszon, helyenként 500 m mély, meredek falú sziklameder alján, hatalmas sziklatömbök között zúg a Golo folyó. Ezt követően már szelídebb tájakon haladunk tovább, a késő esti órákban érünk vissza szállásunkra.

7.nap: Fakultatív kirándulás: Calvi - Ile Rousse (300 km)

Reggel indulás Calviba a francia partokhoz legközelebb eső korzikai városba. Egy gyöngyszem a Szépség Szigetén belül, kristálytiszta vizével és építészeti gazdagságával. Legjelentősebb látnivalói: a genovai Fellegvár, a Kormányzói Palota, a St Jean Baptiste templom.
Következő állomásunk Ile Rousse. Nevét a tengerből, partjai előtt kiemelkedő vörös gránitsziklákról kapta (Ile-Rousse = vörös sziget), de elnevezése jogos azért is, mert a sziklák mögé lenyugvó nap délutánonként csodálatos narancsvörösre festi a tájat.

8. nap: Fakultatív kirándulás: Bonifacio

Fakultatív kirándulás a sziget déli csücskéhez,  Bonifacioba. Ami a szépséget illeti –mondta Paul Valery a költő – Bonifacio Korzika fővárosa. A fennsíkon, a tenger felől csodálatos fehér mészkő sziklafalak állnak, több mint 60 m magasan, amelyeket a gyakran viharos hullámok csapkodnak a Bonifacio-i öbölben. Séta az óváros hangulatos utcáin: 13.sz-i Szűz Mária templom, a 13.-14. sz-i Szent Domokos templom, a híres Aragon-lépcső. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a híres grottokhoz (tengeri barlang, a hajójegy kb.22 EUR), melynek során megismerhető Bonifacio tengerfelőli, szédítő ´arca´ is.

9.nap: Ghisonaccia – Bastia – Livorno – Montecatini Terme (80+60km)

Reggel elutazás Bastiába, mely Felső-Korzika tartományi székhelye. A város főtere a 300 m hosszan, platánokkal és pálmafákkal árnyékolt Place St.-Nicolas, melynek déli részén áll a Napóleon szobor, a hadvezért, mint római császárt ábrázolva. Séta a kikötői negyedben és a  Fellegvárban, majd szabadprogram. 13:30 h-kor behajózás Livorno felé, érkezés 17:30 h-kor, majd továbbutazás. Szállás Montecatini Termében.

10.nap: Montecatini Terme - Budapest (1030 km)

Reggeli után folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre


Csatlakozási/ felszállási lehetőség: 

Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kecskemét, Székesfehérvár, Balaton

Programok:

Fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendőek:
4.nap:  Cap Corse: 30 Eur / fő
6.nap:  Ajaccio – Porto 35 Eur / fő
7.nap:  Calvi-Ile Rousse 25 Eur/fő
8.nap:  Bonifacio : 25 Eur / fő

További információk:

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Korzika: 
A Portoi öböl és a Les Calanches területe 1983-óta az Unesco természeti Világörökség része.

További információk 2:

Szeptember
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2017.09.08
09.17
110 200 HUF
10/9
   
Program szerint
Utazás busszal
Korzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünkKorzika a szenvedélyünk