Kanári-szigetek3 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
·  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
·  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

'Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek.'
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Annak ellenére, hogy Spanyolország magasabb kockázati kategóriába tartozik, a Kanári-szigetek messze esnek az ország kontinentális részétől, így koronavírus szempontjából jóval biztonságosabbnak tekinthetők.

Program:


1. NAP: BUDAPEST – TENERIFE

Menetrend függvényében utazás Tenerifére. Transzfer a ***‑os szállodába (4 éj), majd pihenés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bárral és medencével rendelkezik.

2. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megtekinté­sét. Idegenvezetőink segítségével átfogó képet kapunk Tenerife, valamint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat cso­dálhatunk meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatjuk a helyi kávét (baraquito). Ezután megismerkedhetünk a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetjük az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatjuk a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet a sziget északi részének leg­szebb városában, Puerto de la Cruzban, egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyasztjuk el. Ebéd után a sziget külön­legessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét, a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságá­ban is gyönyörködhetünk.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos, a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek. Van arra is lehetőség, hogy egy kis ten­geralattjáróval megtekintsük az óceán élővilágát és felszínét, és közben egy hajóroncsot is láthatunk a tengerfenéken. Egy másik érdekes hajókiránduláson pedig a Los Gigantes sziklafalhoz visz el a hajókapitányunk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szerve­zett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben idegenvezetőnk ekkor is fog segíteni. A sok program egyi­keként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidám­parkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, mely 28 méter hos­szú kamikaze csúszda, mely majdnem függőlegesen ereszkedik a medencébe. Igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullám­strand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig egy fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partsza­kaszba torkollik. A park örökre szóló élményt nyújt minden láto­gatónak. Javaslunk ezen kívül egy kellemes sétát a tengerpart mentén kialakított sétányon, melyet tovább fokozhatunk egy kis fürdőzéssel az óceánban. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: TENERIFE – GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Teneriféről áthajózunk a másik szép szigetre, Gran Canariára. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezé­séért 1 €-t kell fizetni. Szállás Gran Canarian ***-os szállodá­ban (4 éj). Hotelünk közel van a tengerparthoz, saját bárral és medencével is rendelkezik.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai napi kirándulásunk első megállója a Degollada de las Yeguas kilátópontja, ahonnan egyrészt ráláthatunk egy festői kanyonra, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változatos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén és elhala­dunk egy pálmaoázis, majd egy tevefarm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilá­tóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhat­juk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezután vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig. Megnézzük Gran Canaria leg­magasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szom­szédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhetünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csúcsában. Tovább haladva Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket és a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található. Ide zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, így érthető, hogy ez a sziget vallási központja. Terorban megcsodálhatjuk a híres Balkonok utcáját, és betekintést nyerhe­tünk a parfümkészítők műhelyébe is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy a helyiek által is kedvelt étteremben. Következő látnivalónk a Bandama. Ez volt Gran Canaria utolsó működő vulkánja 5.000 évvel ezelőtt. A Pico de Bandama csúcsá­ról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A nap során megállunk egy családi aloe vera termelőnél is, ahol megis­merkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonsága­ival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órák­ban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet az óceánban vagy a szálloda medencéjében. A tengerparti sétányon is kellemes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangriat vagy a helyi kávét. Ha valaki tovább akar ismerkedni a szigettel, azok­nak a helyszínen lesz lehetőség befizetni többféle, helyi szer­vezésű programra. Itt is lehet hajózni, más látványosságokat felkeresni szervezett kirándulás keretében, vagy egy állatparkot megtekinteni. Ezekről a helyszínen az idegenvezetőnk fog rész­letesebb tájékoztatást adni. (Programra jelentkezési lehetőség a helyszínen). Szállás a szokásos szállodánkban.

8. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással vagy kirándulá­sokkal tölthetjük. A lehetőségekről kérdezze idegenvezetőjüket. A romantika kedvelőinek javasoljuk a maspalomasi homokdű­nék felkeresését az esti naplemente időszakában. (Ez a szállodá­tól kb. 5 km-re van). Szállás, mint előző nap.

9. NAP: GRAN CANARIA – BUDAPEST

A reggeli órákban utazás madridi átszállással, érkezés Budapestre várhatóan a délutáni órákban.

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Kanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szállodaKanári-szigetek3 csillagos szálloda