Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***

Vissza

Leírás:

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Torda - Korond - Székelyudvarhely.

Elutazás a kora reggeli órákban Nyíregyházáról, illetve Debrecenből. Nagyvárad, Királyhágó, Körösfő útvonalon érkezés Tordára. Meglátogatjuk a sóbányát, melynek látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golf pálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhelyKorondon a fazekas mesterségéről híres faluban a kirakodóvásár népi iparművészeti termékei közül vásárolhatunk.   Érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban. Szállás elfoglalása, vacsora. (3 éj) 

2. nap: Homoródfürdő - Csíkszentsimon: Megyei Farsangtemetés

Ezen a napon egy igen tartalmas és különleges hagyományőrző programra hívjuk meg utasainkat Csíkszentsimonba. Reggeli után a Székelyek Szent Hargita-hegyén haladva rövid megálló Homoródfürdőn, ahol megkóstoljuk székelyföld legfinomabb borvízét. Csikszentsimonban részesei lehetünk a 26-dik alkalommal sorra kerülő Székelyföld közös farsangtemetésén. 10-15 tréfás humorú maskarás álarcos hagyományőrző csoport és a falu apraja - nagyja lesz a főszereplő ebben a régóta őrzött népszokásban, melyhez mi vendégek is bekapcsolódhatunk. Tréfás rigmusok, énekek, szólások, jajgatások közepette búcsúzunk közösen a téltől a nagy tűz mellett. Közben lehetőség van megkóstolni a szentegyházi forralt bort, kürtös kalácsot, szilvapálinkát, házi zsíros kenyeret, szalonnát, teát és sok más helyi ízeket. Az egész napos programon néptánccal, énekléssel, kabarés jelenetekkel, hangos kacagással, jelmezekkel, házak előtti farsangi ételek, italok kínálásával, minden utcából érkező farsangtemető csoportokkal, színpadi fellépésekkel mulattatják az ide érkező farsangtemető sokadalmat. Mesébe illő látvány, rengeteg történelmi és kulturális élmény Erdély magával ragadó tájain.Esti órákban visszaindulunk a szálláshelyünkre.

 

3. nap: Disznóvágás Bogárfalván - Farkaslaka - Szentlélek

Ezen a napon egy hangulatos „Disznóvágás programra” indulunk egy színtiszta magyarok által lakott székely falucskába Bogárfalvára. Fogópálinka svédasztalos kínálás helyi ízekből (kolbász, szalonna, disznósajt, tepertő stb.)   A levágás, perzselés, fürösztés, felbontás, ebéd előtt szekerezés, vagy hó esetén lovas szánozási lehetőség, forraltborozás, kávé, tea, pálinka fogyasztható. A zenész húzza a talpalávalót, mulatunk, énekelünk, közben készül a hagymás vér, az üstben a finom ebédünk (lecsi-pecsi, puliszka, sült szalonna) melyhez kemencében sült házikenyeret fogyasztunk.  Délután Farkaslakára indulunk ahol Tamási Áron sírja, emlékezés parkja és kirakodóvásár. Székelyszentléleken házi jellegű sajtvásárlás, majd szabadprogram. Este vacsora a szállodában.  

Fakultatív program ára: 7.900 Ft/fő

4. nap:   Segesvár – Körösfő – Ártánd – Debrecen - Nyíregyháza

Reggeli után a szászföldi Erdéllyel ismerkedünk Segesváron séta az ősi szász település és a vár ódon hangulatú utcáin (UNESCU Világörökség). Körösfőn a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg, majd vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban. Hazaindulás, érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 49.500 Ft/fő 3*szállodában

        43.500 Ft/fő   panzióban    

A részvételi díj tartalmazza:          ─ Autóbuszos utazás költségei, 3 éj szállás -  3 svédasztalos reggeli, 3 vacsora. Szálloda vendégeknek wellness használat (pezsgőfürdő, szauna). Idegenvezetés végig a program során.

 

Részvételi díj nem tartalmazza:      ─ B.B.P biztosítás (irodánkban köthető)

 

Minimális létszám: 35 fő

Belépők ára kb: 90 Lei

Február
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2018.02.08
02.11
49 500 HUF
4/3
   
Teljes panzió
Utazás busszal
Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***Farsangtemetés és Disznóvágás Erdélyben***