Bajorország ünnepi fényei3 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Első magyar királynénk kápolnája Passauban
·  Karácsonyi múzeum Rothenburgban
·  Meghitt adventi vásárok 4 bajor városban

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – REGENSBURG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Regensburgba érve városnézés. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. Sétánk során megtekintjük a gótikus stílusú Szt. Péter katedrálist, a Hercegi Palotát, valamint a ma is létező legrégebbi Duna hidat, a Kőhidat (Steinerne Brücke). Programunk után folytatjuk utunkat szállásunkig mely a város­tól nem messze található (2 éj). Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÜRNBERG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. A város, bár nem világörök­ségi helyszín, de sok régi emlék található benne. Először megis­merkedünk a központ nevezetességeivel. Az óvárost 7–8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében a híres „mesterdalnokok nyomdokain” indulunk el, látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kór­házat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően a szabadprogramot a főtéren található adventi vásárban töltjük. A helyiek szerint az övék az igazi, autentikus adventi vásár, a több utcán és téren elterülő kavalkád. Folytatjuk utunkat Rothenburgba, a mesebeli középkori városkába. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a góti­kus Szt. Jakab-templomot. Németországban 1393-ban rendez­ték az első adventi vásárt, és az összes hely közül Rothenburg az, amelyik legjobban őrzi a régi hagyományokat. Itt található egy karácsonyi múzeum is, ahol a díszeket és a szokásokat a XVI. századig visszamenőleg mutatják be. Ide is betérünk. Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: PASSAU – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel folytatjuk bajorországi nézelődésünket és megál­lunk Passauban, a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érde­kes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Itt található az adventi vásár is. Nézelődünk, forgolódunk az árusok között. Ezt követően felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyá­sának helyszíne. Passaut elhagyva Ausztrián keresztül hazautazunk. Esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítjuk.

 

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Bajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szállodaBajorország ünnepi fényei3 csillagos szálloda