Bajor kastélyok és a dolomitok***

Vissza

Leírás:

Hófehér dísztornyok, gazdagon díszített homlokzatok,

zordon kapuk, romantikus romok, lélegzetelállító

szépségű erdők, fényűző rezidenciák. Bajorország

csodálatos tájain az évszázadok építészeti emlékei

egymást érik; a vidéket és a városokat uraló

nagyszerű erődítményeket és lakóhelyeket összekötő

képzeletbeli út visszaviszi a látogatót a múltba.

Bajorország történetét el lehet mesélni a várak és a

kastélyok bemutatásával is, s biztos, hogy így ezt a vidéket

legromantikusabb és legmegragadóbb oldaláról ismerhetjük meg.

 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza - Budapest – Salzburg – Berchtesgaden
Indulás a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután látogatás a hírhedt Berchtesgadenbe, a hitleri sasfészekhez. Az épület az 1835 méter magas Kehlstein hegyen található, melyet helyi busszal, majd a hegy belsejében közlekedő arany lifttel lehet megközelíteni. Jó idő esetén csodálatos körpanoráma nyílik a környező alpesi hegyvilágra. Este szállás elfoglalása Innsbruck környékén (3 éj).

2. nap: Kirándulás a bajor Alpokban (Németország) Neuschwanstein - Linderhof
Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a bajor Alpokban. II. Lajos gyerekkori álomvilágába csöppenve csodálhatjuk a korabeli építészet hihetetlen remekműveit. Festői szépségű úton közelítjük meg elsőként az építészet, és az álom keverékének nevezett „csupa torony és bástya” fantáziavárat,  Neuschwanstein kastélyát. (tornyok, pazar termek, csodás kilátás). Ezt követően kellemes séta Füssen óvárosában. Középkori sikátorai, nyeregtetős házai, barokk templomai és a régi városfala sokat elárul a több mint 700 éves település múltjáról. Tovább utazunk a Linderhof  kastélyhoz,  melyet a bajor király a havas hegycsúcsok és fenyőerdők közé építtetett. A kastély rokokó pompája és díszkertje lenyűgözi a látogatót. Este szállás elfoglalása.


3. nap: Dél-Tirol és a Dolomitok varázsa (Olaszország)
Reggeli után egész napos pihenés az Alpokban, vagy Fakultatív programlehetőséget ajánlunk. Fakultatív program: Egész napos kirándulást teszünk Dél-Tirolba. Európa legmagasabb viaduktján, az Európa hídon átkelve jutunk el az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolba. Először Bressanone egyházi központban felkeressük a püspöki székesegyházat, majd körutazás a Dolomitokban a Karer-tó – Karerhágó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy útvonalon (fotószünetekkel). A Pordoi-hágón lehetőség van felmenni egy közel 3000 méter magas kilátópontra,  kabinos felvonó segítségével. Este szállás elfoglalása.
A fakultatív program ára:  6.900 Ft + felvonójegy

4. nap: Herrenchiemsee-i kastély – Hegyeshalom – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után elutazás a Bajorországi Chiemsee-hez, (Németország harmadik legnagyobb tava) ahol elhajózunk II. Lajos romantikus kastélyához: a Herrenchiemsee-hez, (Urak szigetére). A Herrenchiemsee-i kastély, a Versailles-i palota mintájára, kicsit nagyobb és modernebb változatban épült.  Az épület megtekintése során bepillantást nyerhetünk a kastély építészet technikájába. A rengeteg értékes műtárgy számos a versailles-i pontos mása. Parkjában gyönyörű szökőkutak vannak, amik szintén a Versailles-i parkban láthatók másolatai. Kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre, a késő esti, majd Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

 

Részvételi díj : 69.500 Ft

Utazás : légkondicionált autóbusszal

ELLÁTÁS: reggeli

SZÁLLÁS: 3 éjszaka *** panzióban Innsbruck környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában

VACSORA: (3 avcsora) 1 6 € / n a p

Belépők és járulékos költségek ára: kb 100 € (lásd a „Fontos információkat”: katalógus 3. oldal, 4. pont)

Minimális létszám:  35 fő.

EGYÁGYAS FELÁR: 18.500 Ft

2018 Május
2018 Augusztus
2018 Október
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2018.05.23
05.26
69 500 HUF
4/3
   
Reggeli
Utazás busszal
Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***Bajor kastélyok és a dolomitok***