Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***

Vissza

Leírás:

A „földi paradicsom”  - így keresztelte el nemes egyszerűséggel I. Ferenc József a Salzburgtól keletre fekvő, népszerű üdülőhelyet. Salzkammergut vonzereje elsősorban tavai szépségében rejlik, mely sok turistát csábít ide, nemcsak a nyári, de a téli hónapokban is. Az utazás során csodálatos történelmi kisvárosokkal és hófödte hegycsúcsokkal találkozunk,  melyeknek szépsége egy életreszóló élményt nyújt.

 

Csatlakozási lehetőségek:    Nyíregyháza, Debrecen,  M3 autópálya pihenői, Miskolc,  Gyöngyös, Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, 8-as főút

 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Rábafüzes – Graz – Liezen – Altaussee – Bad Aussee
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban, érkezés Altaussee-be kis pihenőkkel. Kirándulás a Loser csúcshoz (1838 m). A csúcsról szép körpanoráma nyílik a Totes Gebirge és a Dachstein vonulataira, majd séta a tóvidék egyik gyöngyszeme, az Altaussee körül. Este érkezés a szálláshelyre,  Bad Aussee-be vagy környéke  (4 éj).

2. nap: Obertraun – Hallstatt  – Hellbrunn – Salzburg – Oberndorf (Fakultatív programlehetőség)
Délelőtt kirándulás Dachstein lenyűgöző hegyei közé, felvonóval túra az Obertraun felett emelkedő Krippenstein csúcshoz (2109 m), valamint az alatta húzódó Dachstein Óriás-barlang és a Mammut-barlanghoz,  majd a sóbánya, a Szent Mihály-kápolna és a Csontház megtekintése Hallstattban. Délután a Hellbrunni kastély meglátogatása, melyet egykor Salzburg érseke építtetett, majd séta Mozart szülővárosa és a „turisták Mekkája”-ként is ismert Salzburg látnivalói között (Mozart-emlékmű, Harangjáték, Mozart szülőháza, Vár stb.). Végül látogatás Oberndorfba, a Salzach-parti hangulatos kis településre. Itt csendült fel először a kedves karácsonyi ének, a „Stille Nacht”. A Csendes Éj kápolna megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.
A fakultatív program ár: 6.500 Ft / fő + belépők

3. nap: St. Wolfgang – Bad Ischl
Délelőtt séta Salzkammergut egyik legfelkapottabb üdülőhelyén,  St. Wolfgangban, majd kirándulás a Schafberg csúcsára (1783 m), ahonnan gyönyörű a rálátás a környező alpesi tájra. Délután látogatás egy fafaragó mester műhelyébe, ahol mulatságos, fából készült „karikatúrák” gazdag tárháza látható. Végül ismerkedés a sós fürdőjéről ismert „császári hely”,  Bad Ischl nevezetességeivel (Császárvilla, Gyógyfürdő, Gyógypark). Mivel ez az ischler „szülőhazája”, itt kötelező a kóstoló program valamelyik patinás cukrászdában.

4. nap: St. Gilgen – Mondsee  – Gmunden  –  Traunsee
Délelőtt látogatás Mozart édesanyjának a  szülőhelyére,  St. Gilgenbe (Hercegi kripta, Városháza, Mozart-kút, Mozart édesanyjának szülőháza) majd kirándulás a Zwölferhorn csúcsra (1522 m), melyről fantasztikus látvány tárul a környező hegyekre és a közöttük megbúvó három gyönyörű tóra (Fuschlsee, Mondsee, Wolfgangsee). Délután séta Salzkammergut legmelegebb vizű tava, a Mondsee partján, majd kirándulás az Attersee körül és az egykori hercegi vadászterület helyén kialakított Hochkreut Vadaspark területére, ahová csodálatos panorámájú út vezet. Végül a kerámia gyártásáról híres Gmunden nevezetességeinek megtekintése és séta a Traunsee  partján.

5. nap: Liezen – Admont – Graz – Rábafüzes – Budapest – Nyíregyháza  – Debrecen
Délelőtt a bencés apátság megtekintése Admontban, ezt követően látogatás az Eggenberg-kastélyba és séta a stájer főváros,  Graz utcáin. Rövid pihenőkkel érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 89.500 Ft / fő

Részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal,
- 4 éjszaka 3* alpesi panzióban,
- idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza:
- élpanzió (4 reggeli + 4 vacsora): 20.000 Ft / fő,
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 110 € / fő,
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 25.000 Ft / fő

 

Szeptember
Október
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2019.09.17
09.21
89 500 HUF
5/4
   
Önellátás
Utazás busszal
Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***Ausztria, Salzkammerguti tóvidék***