Albánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszeme

Vissza

Leírás:

Albánia mindig egy különleges területe volt Európának, kultúrtörténeti és történelmi szempontból egyaránt. Már hódító Nagy Sándor idején megjelent az ókori hellén kultúra, majd ezt a római császárkor hagyatéka színesítette. A kereszténységet több évszázados török hódoltság követte, ez ellen harcolt Kasztrióta György, azaz Szkander bég. A kommunizmus újabb évtizedekre zárta el Albániát a nagyvilágtól. Ki tudja, nem éppen ez az elzártság és elmaradottság járult-e hozzá Albánia rendkívül gazdag kulturális és történelmi emlékeinek a fennmaradásához. A szkipetárok földjének vad hegyvidékei és hívogató tengerparti fövenyei ma európai nyitottsággal várják az idegent, hogy megismerkedjenek a Balkán felfedezetlen gyöngyszemének érdekes titkaival.

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M5 autópálya pihenői, Kecskemét, Szeged

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Kecskemét – Szeged – Belgrád – Szkopje (Szerbia – Macedónia) 
Rövid megállókkal folyamatos utazás Macedónia fővárosába,  Szkopjéba. Este szállás elfoglalása, vacsora, fakultatív séta (1 éj).

2. nap: Szkopje – Ohrid – Elbasan – Tirana – Durrës (Macedónia - Albánia) 
Reggeli után az Ohridi-tó partján fekvő Ohrid városba indulunk, mely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része lett. „Fénykorában „szláv Jeruzsálemként” emlegették. Ebből a korból napjainkra számos figyelemre méltó bizánci stílusú templom maradt fenn. Városnézés után határátlépés Albániába, majd tovább az Elbasan – Tirana útvonalon érkezés,  Durrësbe. Szállás elfoglalása, vacsora (3 éj).

3. nap: Berat – Fier: Appolonia (Albánia) 
Durrës, pihenés a tengerparton. 
Fakultatív program: Berat, az ezer ablak városa és Appolonia. Megtekintjük az UNESCO Kulturális Világörökség részét képező, a Kr. e. 4. Században alapított Berat óvárosát, Albánia legnagyobb és leghíresebb ikonmúzeumát, az Onurfi múzeumot. Beratot követően a Fier melletti Appolonia ókori város feltárt romjait látogatjuk meg.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 €/fő + belépők

4. nap: Durrës: Konyakgyár – Amfiteátrum - Sétálóutca (fakultatív program) (Albánia) 
Durrës, pihenés a tengerparton. 
Fakultatív program: Durrës városnézés és a Szkander bég konyakgyár meglátogatása. A program során megtekintjük Durrës óvárosát, az ókori amfiteátrummal, a híres sétálóutcájával és a középkori romokkal. A program végén meglátogatjuk a híres Szkander bég konyakgyárat, ahol lehetőségünk lesz a kóstolásra is.
Az egész napos fakultatív program ára: 25 €/fő + belépők

5. nap: Tirana – Kruja – Skodra (Albánia) 
Reggeli után utazás busszal Tirana – Kruja – Skodra útvonalon. Tirana meglátogatása. Gyalogos városnézést teszünk Albánia fővárosában. Sétánkat a Szkander bég téren kezdjük, ahol a legtöbb látnivaló található. Szkander bég szobor, kormányzati épületek, templomok, Ethem Bég mecset, albán belügyminisztérium bunkere, Opera, Óratorony, stb. Tovább utazunk Szkander bég szülővárosába. Megtekintjük Kruja hangulatos óvárosát a 17. századi bazárral és a Szkander bég múzeummal. Kruja után Skodrába érkezünk (1 éj). Este hangulatos halvacsora a Skodrai-tó partján fekvő étteremben.

6. nap: Skodra – Podgorica – Szarajevó (Albánia – Montenegró – Bosznia-Hercegovina) 
Reggeli után Rozafa várának meglátogatása, séta Skodra belvárosában és a tóparton. Továbbutazunk a Skodra – Podgorica – Nikšić – Vučevo – Foča – Szarajevó útvonalon. Csodálatos panorámás utazás Albánián, Montenegrón és Bosznia-Hercegovinán keresztül. Fakultatív séta Szarajevó óvárosában, a török bazár, a Baščaršija megtekintése. Szállás: Szarajevó (1 éj). 

7. nap: Szarajevó – Újvidék – Szeged – Kecskemét – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen (Bosznia-Hercegovina – Szerbia) 
Reggeli után hazautazás Szarajevó – Újvidék – Szeged – Kecskemét – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen útvonalon. Rövid pihenőkkel érkezés Budapestre a késő esti, Nyíregyházára és Debrecenbe az éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 119.500 Ft/fő 

Részvételi díj tartalmazza: 
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 6 éj szállás 3* szállodában
- idegenvezetés


Részvételi díj nem tartalmazza: 
- félpanzió (6 vacsora) 24.000 Ft/fő (a program félpanzióval foglalható)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 50 €/fő + fakultatív programok
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)


Minimum létszám: 35 fő


Egyágyas felár: 35.000 Ft/fő

Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Albánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszemeAlbánia, a Balkán felfedezetlen gyöngyszeme