A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos szá

Vissza

Rövid leírás:

·  Taj Mahal, a világ hét új csodájának egyike
·  Jaipur, a rózsaszín város
·  Csodálatos panoráma a Himalája hófödte csúcsaira
·  Látogatás a mesés Kathmandu-völgyben

Program:

1. NAP: BUDAPEST – DELHI

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjsza­kázás a repülőn.

2. NAP: DELHI (INDIA) – MATHURA – YAMUNA FOLYÓ – AGRA

Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyí­lik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott rik­sába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónak­ból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.

3. NAP: AGRA

Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori cita­dellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárá­nak tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.

4. NAP: AGRA – TAJ MAHAL – FATHEPUR SIKRI – JAIPUR

Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos sze­relme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, euró­pai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul biroda­lom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyé­mántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.

5. NAP: JAIPUR

Reggeli után szabadprogram, a környék egyéni felfedezése, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos jaipuri városné­zés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekes­sége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hir­deti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeu­mait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). Fakultatív egész napos jaipuri városnézés: 16.500 Ft. Vacsora és szállás Jaipurban.

6. NAP: JAIPUR – DELHI

Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecse­tét. Vacsora és szállás Delhiben.

7. NAP: DELHI

Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO világörökség részét képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, szintén a világ örök­ségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vas­oszlopot. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora és szállás Delhiben.

8. NAP: DELHI – KATHMANDU (NEPÁL)

Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érke­zés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől füg­gően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.

9. NAP: KATHMANDU-VÖLGY – SWAYAMBHUNATH – PATAN – KATHMANDU

Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben: elsőként Kathmandu Palota terét láto­gatjuk meg – az UNESCO Világörökség része – és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a maj­mok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy szüle­tése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellá­togatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek város­ába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar Squeren. Egésznapos fakultatív látogatás Kathmandu-völgyben: 22.800 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.

10. NAP: KATHMANDU – POKHARA

Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legna­gyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környe­zetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfede­zése. Vacsora, szállás Pokharában.

11. NAP: POKHARA

Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyű­göző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvo­nulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a máso­dik legnagyobb tó a Nepáli Királyság területén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozataikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.

12. NAP: POKHARA – KATHMANDU

Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Délután megtekint­jük a Bagmati folyó partján lévő Shiva tiszteletére épült hindu templomot, a Pashupatinath templomot (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). A Pashupatinath templom Kathmandu legrégebbi, valamint Nepál egyik legszentebb hindu temploma. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó-ghat-ján égetik a halotta­kat a hindu szokásoknak megfelelően. Ezután a szobák elfog­lalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.

13. NAP: KATHMANDU

Reggeli, majd szabadprogram. Vacsora Kathmanduban. A repü­lőtéri indulásig lehetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepü­lünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

14. NAP: KATHMANDU – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 x 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne len­nie (min. 4 oldal)! Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal. A valutaárfolyam vál­tozások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF és 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek. Vízum – India: 29.000 Ft. Vízum – Nepál: helyszínen fizetendő: kb. 25 USD. Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). Sztornó biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre: 7.405 Ft. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő. Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Minimum létszám 20 fő.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtérLiszt Ferenc Airport, Budapest, FerihegyMenetrend szerint.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
BudapestOMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződésekb. reggel 6.30
BudaörsMOL benzinkút, McDonalds mellettkb. reggel 6:45
DebrecenKishegyesi úti Tesco parkolókb. reggel 2.00
DunaújvárosDechatlon parkolókb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kútkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út Lukoil benzinkútkb. reggel 5:00
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkolókb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegállókb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér, McDonald's parkolókb. reggel 3.45
NyíregyházaVasútállomás, PROFI parkolókb. reggel 1.40
PécsJókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkolókb. reggel 3.00
SzegedSzéchenyi tér, Szeged étteremkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kútkb. reggel 4:00
NagykanizsaTesco parkolókb. reggel 10:00
SiófokTesco parkolókb. reggel 8:00
November
2020 Március
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2019.11.14
11.27
399 900 HUF
14/13
   
Utazás repülővel
A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos száA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával3 és 4 csillagos szá