A lovagok szigete - Málta4 csillagos szálloda

Vissza

Rövid leírás:

·  Pihenés választható fakultatív programokkal
·  Középkori, jó állapotban megmaradt városok
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  A világ legkisebb fővárosa: Valletta


'Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger, arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.'
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Program:

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – BUGGIBA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban uta­zás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj), majd pihenés, sza­badprogram. A szállás Bugibbában van. Előreláthatóan a kora délutáni órákban tudjuk a szobákat elfoglalni. (Addig a csomag­szobában lehet a bőröndöket tárolni.) Szállodánkban, a Hotel San Antonio **** www.san-antonio-hotel-spa.saint-pauls-bay.hotels-mt.com. Az ellátásunk félpanziós (reggeli, vacsora) büfé (szabadszedéses) rendszerben. A vacsoránál korlátlan, bor, sör, üdítő fogyasztást biztosítanak. A szálloda szabadtéri és fedett medencével is rendelkezik. Wellness és fitnesz részlege is van a szállodának. Szépen felszerelt szobái légkondicionál­tak. Van lehetőség tengerre néző szobát foglalni, felár ellené­ben. A szállodának van kialakított napozó része a tengerpartnál. A tengerpart sziklás, létrán lehet beereszkedni a vízbe, ha für­deni szeretnének. Este vacsora, szállás.

2. NAP: BUGGIBA – VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk, fantasztikus a díszí­tettsége és Caravaggio festménye. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érde­kesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Déli órákban, rövid szabadprogram a központban.

3. NAP: BUGGIBA – BLUE GROTTO – MARSAXLOKK – BUGGIBA

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlan­gokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, ame­lyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz aján­déktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Fél napos kirán­dulás, Kék-barlangba történő hajózás nélkül: 25 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: BUGGIBA – GOZO – BUGGIBA

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, jó idő esetén fürdésre is. Az elmúlt években indí­tott csoportok tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy van arra igény, hogy szervezzünk fakultatív kirándulást azok számára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választ­ják. Velük Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal néz­zük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekin­tést a tengerre, azonban 2017‑ben egy hatalmas vihar ledön­tötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeg­gyel, belépő nélkül: 50 €.

5. NAP: BUGGIBA – MDINA – RABAT – MOSTA – BUGGIBA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványo­sabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes város­ban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fog­juk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermé­keket, az ékszerészek az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálo­kat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával ren­delkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram.Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

6. NAP: SLIEMA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy Liszt Ferenc reptérLiszt Ferenc Airport, Budapest, FerihegyMenetrend szerint.
2020 Május
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2020.05.21
05.26
188 000 HUF
6/5
   
Félpanzió
A lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szállodaA lovagok szigete - Málta4 csillagos szálloda