A lovagok szigete - Málta****

Vissza

Rövid leírás:

Lovagkori hangulat, mesés épületek Nyaralás, választható fakultatív programok Napozás, fürdési lehetőség

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtérIndulás szerinti terminálmenetrend függvényében

Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SLIEMA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban utazás Máltára. Transzfer a szállodába, majd pihenés, szabadprogram (5 éj). A választható szállások: Hotel Windsor ***. Sliema ten­gerpartján helyezkedik el. A szálloda szobái légkondicionáltak, TV, széf, hajszárító is rendelkezésre áll. Pár perces séta a belváros. A Hotel Victoria ****: Elegáns szálloda Sliema központjában, pár perces sétával a tengerparttól. A szállodai szobák légkondicionál­tak, minibárral, TV-vel, kávéfőzővel felszereltek. A hotel tetején szép kilátású terasz medencével, ezen kívül konditerem és well­ness részleg is van.

2. NAP: SLIEMA – MDINA – RABAT – MOSTA – SLIEMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállo­dában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leg­látványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják az egykori fővárost – láthat­juk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt a Szt. Pál katakombákat keressük fel. Átszeljük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Következő állomásunk Mosta, itt megtekintjük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Visszaúton Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből ajándékot vásárolni. Késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív kirándulás: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos): 35 €.

3. NAP: SLIEMA

Egész napos pihenés, szabadprogram.

4. NAP: SLIEMA – VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk uta­sainkat a fővárosba és környékére. Valletta méltán szerepel a világ­örökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg: a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma, tovább­sétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk Caravaggio festményében és a fantasztikus templomban. Következő látvá­nyosság a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. A dél­után folyamán három kisváros látogatása szerepel programunkban: Cospicua, Vittoriosa, Sengela. Ezek tulajdonképpen különböző sajá­tosságokkal rendelkező kerületek, egyedi hangulatukat mi is tapasz­talni fogjuk. A kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre. Fakultatív Valletta városnézés (egész napos): 35 €.

5. NAP: SLIEMA – GOZO – SLIEMA

Egész napos pihenés, szabadprogram. Erre a napra is szerveztünk egy fakultatív kirándulást azok számára, akik a napozás helyett a nézelődést választják. Málta másik nagy szigetére megyünk át hajóval. Gozon busszal nézzük meg a nevezetességeket, pl. a több mint 4000 éves templomokat (világörökség), a „kék ablakot” és még sok egyéb különleges látnivalót. Estére érkezünk vissza szál­lásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás hajójeggyel: 40 €.

6. NAP: SLIEMA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

Min. létszám: 15 fő

Felszállási helyek:

VárosHelyIdőpont
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtérIndulás szerinti terminálMenetrend függvényében
Május
Turnus kezdete/vége
  
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2017.05.27
06.01
155 000 HUF
6/5
   
Reggeli
Utazás repülővel
2017.05.27
06.01
220 000 HUF
6/5
   
Reggeli
Utazás repülővel
A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****A lovagok szigete - Málta****