SZILVESZTER ISZTAMBULBAN

Újévi mulatság két kontinens között!

 


Időpont: 2019. december 28 - 2019. január 2.

6 nap / 3 éj
 
1. nap: December 28. szombat, az indulás napja. Délelőtt búcsút veszünk Budapesttől, majd Szerbia, Bulgária útjain haladunk. 

2. nap: December 29. vasárnap, az érkezés napja, Isztambul felfedezése.
Hajnalban, a török határ átlépése után, elsuhanunk Edirne mecsetei mellett, aztán hamarosan megpillantjuk Európa legnagyobb városát. A szállodánk recepcióján lepakolunk, majd a nyüzsgő város felfedezésére indulunk. Először a Sultanahmet negyed látnivalóit, a Kék Mecsetet (Sultan Ahmet Camii) a Császári palotát (Topkapi Szerájt) és az Hagia Sophia-t nézzük meg. Szállodánkba visszatérve pihenünk egy keveset, aztán felfrissülve az éjszakai életbe vetjük magunkat. Hangulatos éttermek, teázók, duruzsoló vízipipás vendéglátóhelyek fogadják a helyiek mellett a turistákat is.

3. nap: December 30. hétfő, Isztambul felfedezése.
A látnivalók sorát a világ egyik legfényűzőbb épületében a Dolmabahce-palotában kezdjük, majd a szomszédos Dolmabahce-dzsámi következik. Barangolásunk következő pontja a Taksim-tér lesz, ahonnan a kontinens egyik leghosszabb sétálóutcáján az Istiklal Caddesin sétálva érkezünk meg a Galata-toronyhoz. A dombtetőre épült magaslatról a legszebb a rálátás a városra. Miután mindent aprólékosan megnéztünk, lesétálunk a tengerpartra, a helyi halpiacra, ahol megkóstoljuk többek kedvencét, a halas szendvicset. Ezután a Galata-hídon át az Aranyszarv-öböl túlpartjára igyekszünk, de nem annyira, hogy ne próbáljunk ki egy-két panorámás kiülős helyet, török sör vagy fekete tea társaságában. Majd az Egyiptomi Bazár forgatagába vetjük magunkat, hogy az itthon maradottakra gondolva, ajándékok után kutassunk.

4. nap: December 31. kedd, a Nagy Bazár és a Fűszerbazár napja, este vacsora és (Isztam)BULI!
Aki szeretne, visszatérhet a bevásárlók mekkájába, a Nagy Bazárba (itt garantáltan mindenki vásárlási lázban fog égni) vagy pihenhet a Topkapi Szeráj egyik csodálatos parkjában. Továbbá érdemes még bemenni a Régészeti Múzeumba és az Ókori Kelet Múzeumba, de nagyon jó program lehet a Fűszerbazár megtekintése is. Két látnivaló között érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, hogy a török gasztrokultúra íz világának újabb tagjait is megismerhessük. Délután felkészülünk az esti/éjszakai mulatságra. A vacsorát szállodánk tetőteraszán, hamisítatlan török vendégszeretet kíséretében fogyasztjuk el. Ezután indul a hivatalos Óév búcsúztató party, aminek a derekán a török, és a magyar új évet is külön-külön ünnepelhetjük! 2020-ban a szállodai táncparty végeztével akinek még van kedve és ereje, az utcabálokon folytathatja az ünneplést (Taksim-tér…) reggelig.

5. nap: 2020. január 1. szerda,  új év, új kontinens: első lépések Ázsiában.
A kései reggeli után a szomszéd kontinens becserkészésére vállalkozunk. Felsétálunk a Nagy Szulejmán-dzsámihoz, ahol a legnagyobb török hódító, a magyar történelem vészes korából jól ismert Szulejmán nyugszik.  Aztán az öböl partjáról privát hajóval végig hajózzuk a Boszporusz partját, mind az európai mind az ázsiai oldalon. A szomszédos kontinensen kikötve teljesen más miliő fogad bennünket, itt alig van külföldi turista, a parti sétányon a helyiek nyugodtan teáznak, nincs rohanás. Pihenésképpen mi is átadjuk magunkat a Boszporusz panorámájának. Innen felbandukolhatunk egy hangulatos kismecsethez, majd az étkezdék sokaságában kóstolgatunk újabb csemegéket. Visszatérésünkre az új metróvonal lesz segítségünkre, ami a tenger alatt repít vissza az európai oldalra. Kora este bepakolunk a buszba, és élményekkel gazdagon, a bazár-, a fűszerek illatától, a szilveszteri hangulattól bódultan utazunk, Bulgárián majd Szerbián keresztül hazafelé.

6. nap: január 2. csütörtök, a hazaérkezés napja. A délutáni órákban érkezünk vissza Budapestre.

SZÁLLÁS: központ közeli hotel***, 2-3 ágyas szobáiban
UTAZÁS: autóbusszal

 

Részvételi díj: 79.000 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást 3 éjszakára, reggelit, a szilveszteri vacsorát, ágyneműt, törölközőt, programokat, csoportvezetést.
Nem tartalmaz utasbiztosítást (500 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítást (fakultatív, a részvételi díj 5%-a), idegenforgalmi adót (10 Euro/fő),  a belépőket (részletek az utastájékoztatóban), fakultatív programokat, és az esetleges tömegközlekedési jegyeket.

 

 Fenti út a Földgömb Utazási Iroda ajánlata, U-0018041