SZILVESZTER SZLOVÉNIÁBAN


Szilveszter + tengerpart, várak, városok, barlangok és az Alpok 
Gyönyörű hegyek között, mesebeli tavak, havasi legelők, apró hegyi falvak, vízesések, várak, barlangok és szurdokvölgyek várnak. Az alföldeken és a dimbes-dombos részeken hangulatos városok, kedves emberek, finom ételek és nagyszerű programok teszik felejthetetlenné az idei szilvesztert, ha velünk tartasz Közép-Európa legváltozatosabb országába.


2017.12.28 - 2018.01.01.

5  nap / 3 éjszaka

PROGRAM


1. nap: Indulás csütörtök este, az éjszakát a buszon töltjük. Találkozó a Népligetben, a Planetáriumnál este 23.45-kor.

2. nap: Reggeli kávénkat Piranban, a szlovén tengerpart legszebb városának egyik hangulatos tengerparti kávézójában fogyasztjuk el. Ezután bejárjuk a szűk, macskaköves kis utcácskákat és a tengerparti sétányt, majd egy kis középkori sikátorban sétálunk fel a Szent György templomhoz és a városfalhoz, ahonnét szép kilátás nyílik a városra és környezetére. Pirant követően a legnagyobb tengerparti szlovén várost, Kopert is megtekintjük egy rövid séta erejéig. Délután a vén kontinens egyik legnagyobb és leglátványosabb barlangjába látogatunk, az UNESCO világörökség részét képező, Skocjan-barlangba. A föld alatti világ egyik leglátványosabb része az 1400 m hosszú, helyenként 150 m magas föld alatti szurdokvölgy, ahol egy 40 m hosszú hídon is átmegyünk. A föld alól kibújva a Trigalav Nemzeti Park területére utazunk a Bohinji-tóhoz, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni nagyon kellemes környezetben, 2000 méteres hegyek koszorújában.

3. nap: Ezen a napon, nem állíthat meg minket senki a Postojnai-cseppkőbarlangig, ami Európa egyik legjelentősebb barlangja. A 20 km hosszú földalatti világban nemcsak gyalog, hanem kisvasútról is ámuldozhatunk. Hatalmas élmény lesz mindenkinek! Innen csupán egy gerelyhajításnyira fekszik a Predjamai vár, ami Szlovénia legszebb és legkülönlegesebb erődítménye. Természetesen belülről is megtekintjük a várat. A délután nagyobbik részét már a fővárosban, Ljubljanában töltjük, ahol megnézzük a várat, az Óvárost a városházával és lesz lehetőség a Ljubljanica folyó romantikus partján sétálni, kávézni, sült gesztenyét kóstolni. Este visszatérünk a Bohinji-tó völgyébe megpihenni.

4. nap: Délelőtt indulunk a Júlia-Alpok központjában található Bledi-tóhoz, ami mesébe illő helyen fekszik. Itt felsétálunk a víztükör fölé magasodó középkori várkastélyhoz, ahonnét gyönyörű kilátásban lehet részünk a tóra, a városra és a környezetére. Utána lehetőség lesz megkóstolni a messze földön híres Bledi Krémest. Délután visszautazunk a csodás Bohinji-tó partjára, hogy onnan induló kabinos felvonóval érkezzünk meg, a Vogel-hegyoldalában lévő 1535 méteres magasságban található turistaházba. Innen, fantasztikus szembarát kilátásban lesz részünk! Beláthatjuk az egész Júlia-Alpokot, legfőképpen Szlovénia legmagasabb pontját a 2864 m magas Triglavot, de az alattunk elterülő tó is feledhetetlenül szép fényképek megalkotására ad lehetőséget. Sötétedés előtt megcsodáljuk még az ország legmagasabb és legszebb vízesését a Savicát is téli köntösben, ami egy nagy karsztforrás (itt ered a Száva-folyó). Kis pihenőt követően elsétálunk a közelben található felettébb hangulatos étterembe elbúcsúztatni az óévet és megnyitni az újat :). Kedvenc éttermünk már az üdvözlő itallal és terített asztallal várja utasainkat. Innen már csak a jókedvvé a főszerep: buli egészen 2018-ig, vagy még azon is túl!

5. nap: Délelőtt elbúcsúzunk vendéglátónktól és hazafelé vesszük az útirányt. Levezetésképpen Mariborral, Szlovénia második legnagyobb városával ismerkedünk. Megpihenünk a hangulatos belvárosban, ahol lesz idő egyet sétálni a folyóparton is. Hazaérkezés a késő esti órákban várható Budapestre 2018 első napján.

SZÁLLÁS: 2-4-6 fős apartmanok 2 fős szobáiban

UTAZÁS: autóbusszal Budapestről


Részvételi díj: 55.000Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, (létszámtól függően, 57 személyes vagy 30 személyes autóbusszal, 30 fő alatti létszám esetén 4.000 Ft/fő felárat kell fizetni, de így garantált, hogy indul az utazás), szállást apartmanban, programokat, csoportvezetést, ágyneműt, idegenforgalmi adót.

Kétfős apartmanok felára: 6.000 Ft/fő

Nem tartalmazza: az étkezéseket, a belépőket, a szilveszter esti programot: 35 Euro/fő (üdvözlőitalt, 3 fogásos bőséges vacsora szlovén és európai specialitásokkal, ásványvíz, éjfélkor pezsgő és étel, egész éjszaka zene és buli valamint az utasbiztosítást, amely 500 Ft/fő/naptól köthető