RÓMAI ADVENT - NÁPOLYI KALANDOZÁSSAL

 

Kalandozás az adventi Itáliában!

Advent Rómában? Miközben nálunk már a tél az úr, tarts velünk Itália mediterrán vidékére. Itt a napfény, a különleges adventi hangulat, a finom ételek, és különleges építészeti látnivalók várnak Rád!

Ha még van kedved, akár Pompei ókori, és Nápoly adventi utcáival is megismerkedhetsz!

Dátum: 2019.12.18-22. 5 nap / 2 éj

Részvételi díj:54.900 ft/fő, amely tartalmazza az utazást kényelmes autóbusszal, szállást háromcsillagos szállodában, a reggelit, csoportvezetést, programokat (kivéve a Nápolyt és Pompei-t)

nem tartalmazza: az idegenforgalmi és regisztrációs adót (10 Euró/fő), belépőket és a tömegközlekedési jegyeket, a fakultatív kirándulást Nápolyba és Pompei-be (25 Euró/fő + belépők),

magyar nyelvű félnapos idegenvezetést Rómában audio guide-val (6 Euró/fő), utasbiztosítást 500 Ft/fő/nap, útlemondási biztosítást amely a részvételi díj 5 %-a ( 20 % önrésszel)

35 fő alatti létszám esetén 5.000 ft/fő felár fizetendő ( indulás előtt e-mail tájékoztató)

A részvételi díj 330 Ft-os Euró árfolyamig érvényes.

Egyéb költségek:

ajánlott költőpénz belépőkre és tömegközlekedésre 60-70 Euró, étkezés ( pl. szendvics 4-5 Euró, török, kínai étel 6-8 Euró, pizza 6-10 Euró, átlagos étteremben 12-15 Euró/vacsora, fagyi 2-3 Euró), boltban kb. 20 %-al magasabbak az árak mint itthon.

 

Részletes program

 

1. nap, december 18:

Indulás délután (találkozás a Népligetben, a Planetáriumnál 16.45-kor, indulás 17 órakor). Estére már Szlovénián buszozunk keresztül, és reggel már Itáliával ismerkedünk.

2. nap, december 19: az ókor csodáinak napja

Az első olasz kávék után már a főváros felé közeledünk. Érkezés dél környékén Rómába, az „Örök Városba”. Szállásunk elfoglalását követően (beköltözni nem tudunk, de átöltözni igen) mivel mással is kezdhetnénk városnéző sétánkat, mint a város jelképévé vált, hatalmas Colosseummal és az ókori városközponttal, azaz a szomszédos Forum Romanummal. Ezt követően a látványos Piazza Venezia emlékművet majd Traianus oszlopát fényképezhetjük kedvünkre. Este a népszerű Trevi kutat és a hangulatos Spanyol lépcsőt keressük fel. A szállásunkra tömegközlekedéssel megyünk oda és vissza is.

3. nap, december 20: Pompei és Nápoly napja (aki szeretne, Rómában maradhat!)

Korán reggel elhagyjuk az olasz fővárost és elindulunk Nápoly irányába. Délelőtt a világ legismertebb romvárosát, Pompei-t járjuk be, ami a Világörökség-listán is szerepel. A várost a Vezúv kitörése pusztította el i. sz. 79-ben. Délután az egyik legérdekesebb olasz településsel, Nápollyal ismerkedünk. A város egyedi hangulatát a zsúfolt óváros és kikötő, továbbá olyan látnivalók adják, mint az Új Vár, Királyi palota és a Viktor Emanuel korzó. Adventkor a kisebb-nagyobb tereket még több árus lepi el a karácsonyi portékákkal felszerelkezve, miközben akár húsz fokban is sétálhatunk… Közben fagyizunk, kávézunk és tésztakülönlegességet eszünk valamelyik hangulatos étterem teraszán, miközben élvezzük a dél-olasz napsugarakat. Visszaindulás Rómába vacsora után várható.

4. nap, december 21: az óváros, a karácsonyi vásárok és a Vatikán napja

Utolsó római napunkat a Tevere parton és az óvárosban kezdjük. A város egyik legszebb és legnépszerűbb terén a Piazza Navonán keresztül érkezünk meg a legjobban megmaradt ókori római műemlékhez a Pantheonhoz. Onnan folyóparton sétálva jutunk el a Tiberis-szigetre, majd a Circus Maximus helyére, ahol a kocsiversenyeket rendezték az ókorban. Délután szabad program keretében, ki-ki elmerülhet az őt érdeklő részletekben…:) Meglátogathatjuk még a Vatikánt, és a Szent Péter Bazilikában is tehetünk látogatást. Az utolsó este mindenképpen érdemes ellátogatni a Trastevere városnegyedbe, ami Róma leghangulatosabb és legnépszerűbb része, számos étteremmel, pubbal és szórakozóhellyel. Ezt követően este, kellően feltöltődve az olasz érzésvilággal, indulunk haza. Éjszaka a buszon, rövid pihenőkkel.

5. nap, december 22: a hazaérkezés napja

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban várható, hogy még a pihenésre és adventi készülődésre is maradjon ideje mindenkinek.

 

Utazás: kényelmes autóbusszal

Csatlakozási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa.

 

Szállás:

Róma belvárosához közeli háromcsillagos szálloda, 2-3 ágyas szobák (egyágyas felár 6.600 Ft)

Tömegközlekedéssel és gyalog jól megközelíthető a belváros.