ADVENTI KIRÁNDULÁS
POZSONY - SCHLOSSHOF KASTÉLY

non - stop

2019.12.07.  1 nap

 

PROGRAM

Indulás Miskolcról a kora reggeli órákban. Késő délelőtt érkezünk Pozsonyba. A városnéző séta után szabad program. A karácsonyra jellemző illatok a régi városháza előtti Fő térre csábítják a forgatagban sétálót, a puncsot, forralt bort, mézbort, méhsört, mézeskalácsot, palacsintát, pozsonyi kiflit, sült kolbászt árusító fabódékhoz. A kézműves vásárban mesteri termékek között válogathatunk. A kora délutáni órákban érkezünk Schlosshof kastélyához. Alsó-Ausztriában, a szlovák határ közelében található Mária-Terézia egykori kastélya, ahol varázslatos adventi vásár várja a látogatókat. A kapu mellett ég a tűz, és kovácsmester alakítja a rideg vasat gyönyörű ajándéktárgyakká, önkéntes tűzoltók árulják a fagyöngyöt. A kastély parkja hatalmas, és három fő helyszínen folynak az adventi programok. A kastély belső udvarán, a gazdasági udvarban és az istállók körül, valamint külön gyerekvilág van családi programokkal egy hátsó épületben. Az ünnepi hangulatot szalmabálákból épült betlehem, a kézműves vásár és az adventi programok teszik teljessé. Különlegességként megkóstolhatjuk a klasszikus, almás császármorzsát. A várban a bútorozott családi lakosztályok mellett – felidézve a betlehemkészítés hagyományát – betlehemkiállítás tekinthető meg. Hazaindulás a kora esti órákban. Érkezés Miskolcra az éjszakai órákban.

Részvételi díj:  10.900 Ft/fő + kb. 15 €/fő

UTAZÁS: nyugati típusú autóbusszal

SZÁLLÁS: nincs

ELLÁTÁS: nincs

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, az útdíjakat és parkolási díjakat, valamint utaskísérő idegenvezetőt, belépőt a Schlosshof kastélyába és a császári udvaron megrendezett adventi vásárra. A belépő 6-18 év között kb. 9 €/fő, 6 év alatt ingyenes.
A részvételi díj nem tartalmaz egyéb belépőt, biztosítási díjat, amely 500 Ft/fő, valamint útlemondási díjat (fakultatív, a részvételi díj 5 %-a).

Minimum létszám: 42 fő.

Jelentkezés: 46/412-142, 46/506-502    info@vilaglatoutazas.hu