OLASZ TAVAK

2018. augusztus 06 - 11.

6 nap / 5 éj

 

PROGRAM:

 

1. nap: Budapestről indulás a hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés 15:00 óra magasságában a lido di jesoloi strandra ( Via Andrea Bafile – belváros ). Szabad strandként működő homokos partszakasz öltözőfülkékkel és tusolókkal. A délután további részében szabadprogram. Tervezett visszautazás a szálláshelyre Jesoloból: 19:00, érkezés a szállásra 20:00 órakor.

Szállásunk ezen az estén: 3 csillagos hotel, Ponte di Piave – ban.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő 

2. nap: GARDA TÓ

Reggelit követően utazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine. Tópartra futó szűk sikátorok, kacskaringós, macskaköves utcácskák, és elegáns főtér jellemzi a települést. A tópartra lesétálva több száz éves házak megfáradt oldalait mossa folyamatosan a tó vize. A sétányon elegáns nagypolgári villák sorakoznak, fölöttünk pedig a Monte Baldo csúcsa magasodik. Kora délután egy hajókirándulás keretében indulunk tovább a tó egyik legeldugottabb kincsének felkutatására. A magas sziklafalak tövében meghúzódó festői kis Limone a következő úticélunk. A településen hosszabban időzünk, ebédelési és strandolási lehetőséget biztosítva a Tifu strandon, ahol gazdag vegetációt, festői környezetet, és nagyon kellemes strandot találunk. ( Árnyas szabad strand, bárok, toalettek a közelben ). Visszahajózásunkat követően rövid szünetet tartunk Lazise – ben. A kis meseváros a velencei köztársaság egykori kincsestára. Igazi mediterrán kis város, ahol velencei hangulatot idéző palazzok fogadnak. Szállásunk ezen az estén Bresciában található.

Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Hajójegy oda – vissza útra: 9,00 Eur / fő

3. nap: COMO- I TÓ

Reggelit követően egész napos kirándulás keretében keressük fel a Como – i tó legeldugottabb szegleteit, legszebb villáit, és leghangulatosabb településeit. Sétánkat délelőtt Comoban kezdjük. Valljuk be, nem ez a tó legszebb települése, de városban elegáns helyet elfoglaló dómot és Brolettot nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Rövid fagyi / kávé szünet után hajóra szállunk, és meg sem állunk a varázslatos Balbinello kastélyig, mely Lenno mellett található egy a tóba benyúló kis félszigeten. Számos film forgatási helyszíne a lenyűgöző panorámával és kerttel bíró épület. A falak között gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjtemény és 18. századi angol és francia bútorok láthatók. A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámaképet kínáló park, amely a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme. Az épület Casino Royale (2006) alkotóit is megihlette, a Daniel Craig által játszott James Bond itt vonult szanatóriumba. Hajónk tovább fut a varázslatos Bellagio városába. Útközben a Villa Melzi és Villa Carlotta mellett haladunk el. Érdemes a hajó külső fedélzetén helyet foglalnunk és fényképezőinket exponálásra készen tartani, mert Itália legvarázslatosabb települései sorakoznak fel előttünk. Ha kedvünk tartja a hajó elegáns bárjában egy pohár vörösbor kíséretében adhatjuk át magunkat az igazi olasz életérzésnek. Bellagioban szabadprogram, majd továbbindulás Bellano településre. Távolról integetünk a festői kis Varenna városának, majd rövid hajózás után érkezünk Bellanoba. Mit keresünk itt ahol a madár sem jár? Sétánk a Santo Nazaro e Celso templom mellett vezet, mely festményeit mi is megcsodáljuk, majd folytatjuk utunkat a több mint 15 millió éves természeti csodához az Orrido torokhoz. Besétálunk a Pioverna folyó torkába. Csönd honol a tájon, csak a források hangja kíséri sétánkat mely némely pontján pontosan egy dzsungel túrához hasonlít. Burjánzó növényzet, gazdag vegetáció jellemzi a kanyont. Sétánk végén pedig vár az Ördög háza! A túrához megfelelő öltözék és lábbeli szükséges. Késő délután visszautazás a szállásra. Szállás ugyanott ahol az előző este.

A hajón étkezési lehetőség is biztosított.
Menetidő: kb. 1 óra 50 perc kikötésekkel.
Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Hajójegy + belépők ezen a napon: 40,00 Eur

4. nap: LAGO MAGGIORE: ISOLA BELLA – ISOLA MADRE

Reggelit követően a Lago Maggiore felé vesszük utunkat. Stresa városáig autóbusszal haladunk majd hajóra szállva az Isola Bella és Isola Madre palotáival és kertjeivel ismerkedünk. Stresa városában az elegancia és gazdagság fogad minket. A tóparti város impozáns szállodái, magán villái egy sajátos világba röpítenek. Hajónk indulásáig rövid szabadidőt biztosítunk Stresában, mely keretében fel lehet keresni a település leghangulatosabb utcáit. Együtt sétálunk a kisváros főterére, ahol már a házak homlokzatai elvarázsolnak és egyre beljebb csalogatnak a varázslatos kis sikátorokba. Délben indul hajónk a Borrome szigetekre. Misztikusan hangzó név, de tévedés azt gondolni, hogy messzire utaznánk. A szigetek tiszta időben már a partról látszanak. Utazás a Fratelli Goldoni bérelt hajójával. A monumentális barokk palota fő ékességei, a valószerűtlenül szép kert, és a palota berendezési tárgyai, melyek az elegáns termekkel alkotnak egészet. Igazi utazás ez a mese világába. Nemcsak kívül, de a palota belsejében is számtalan látnivaló akad, többek közt felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, szőnyegek, bútorok, szobrok, festmények. A palotát különleges elképzelés szerint tervezték meg. Azt a hatást akarták elérni, mintha az épület vitorlásként suhanna a Lago di Maggiore vizén. A palotában láthatjuk azt a hálószobát is, ahol Napoleon és Josephine 1797-ben aludt. A palota különleges része a kupolás Bálterem és a Zeneterem, melyekben barlangszerű részeket alakítottak ki, falaikon és a mennyezeteken teleszórva kagylókkal és kavicsokkal. A kert tele van egzotikus növényekkel, a pávák, papagájok és fácánok szabadon mozognak a szobrok és szökőkutak közt, egy trópusi ország varázsával ajándékozva meg a látogatót. A látványt a citrom- és narancsfák, cédrusok, babérfák, magnóliák, parafa-tölgyek, szentjánoskenyérfák, kaméliák, leánderek zöldje és színpompás kavalkádja teszi felejthetetlenné. Ha azt gondoljuk, minden csodát láttunk már hát tévedünk. Délután tovább folytatjuk utazásunkat a mese világába, az Isola Madre - ra. Angol kertek mintájára készült földi paradicsomban szabadon élő állatok, a Borromeo család nyári rezidenciája, és a többszáz éves cupressus cashmeriana glauca fa fogad minket, melyet a család saját kezűleg ültetett. Este 19:00 órakor visszautazás a szálláshelyre.

Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Hajójegy + belépők ezen a napon: 35,00 Eur

5. nap: VELENCE AZ ADRIA KIRÁLYNŐJE

Reggelit követően továbbutazás Velencébe. Velencét mindenki ismeri, de mégis sokan tartják úgy, divatos dolog a dekadens várost újra és újra felkeresni. A több mint ezeréves város soha nem megy ki a divatból. Jóllehet „utcái” nem változnak, palotái nem veszítenek fényükből, a város mindig tud újat mutatni. Délután strandolás Jesoloban.

Szállásunk ezen az estén:
3 csillagos hotel, Ponte di Piave – ban.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Velencei program ára: 25,00 Eur

6. nap: hazautazás

Reggelit követően hazautazás, az idefelé megismert útvonalon. Portogruaroban vásárlási lehetőség az Adriatico2 bevásárló központban. Érkezés Budapestre este 21:00 órakor.

 

SZÁLLÁS: hotel***/****

UTAZÁS: autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

autóbusz    1-5. sorában    99.500 Ft/fő 
autóbusz    6-9. sorában    97.100 Ft/fő
autóbusz  10-12.sorában   95.400 Ft/fő
autóbusz      13. sorában   95.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, idegenvezetést.

Külön fizetendő: az idegenforgalmi adó, belépők, autóbusz behajtási engedélyek, hajójegyek, összesen kb. 130 Euro.

Vacsora felár: 17.500 Ft / 5 alkalom 
Egyágyas felár: 20 Euro/ éj

 Utasbiztosítás 500 Ft/fő/nap