OLASZ TAVAK

2019. június 17-22.

6 nap / 5 éj

 

PROGRAM:

 

1. nap: Miskolcról indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés a szálláshelyre 19:00 óra magasságában. Útközben rövid pihenő Padovában. Gyalogos séta idegenvezetővel, rövid szabadidő majd továbbutazás Bresciába, hotelünkbe.

Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Bresciában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő 

2. nap: GARDA TÓ

Reggelit követően utazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine. Tópartra futó szűk sikátorok, kacskaringós, macskaköves utcácskák, és elegáns főtér jellemzi a települést. A tópartra lesétálva több száz éves házak megfáradt oldalait mossa folyamatosan a tó vize. A sétányon elegáns nagypolgári villák sorakoznak, fölöttünk pedig a Monte Baldo csúcsa magasodik. Kora délután egy hajókirándulás keretében indulunk tovább a tó egyik legeldugottabb kincsének felkutatására. A magas sziklafalak tövében meghúzódó festői kis Limone a következő úticélunk. A településen hosszabban időzünk, ebédelési és strandolási lehetőséget biztosítva a Tifu strandon, ahol gazdag vegetációt, festői környezetet, és nagyon kellemes strandot találunk. ( Árnyas szabad strand, bárok, toalettek a közelben ). Visszahajózásunkat követően rövid szünetet tartunk Lazise – ben. A kis meseváros a velencei köztársaság egykori kincsestára. Igazi mediterrán kis város, ahol velencei hangulatot idéző palazzok fogadnak.

Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Hajójegy oda – vissza útra:11,00 Eur / fő

3. nap: COMO-I TÓ

Reggelit követően egész napos kirándulás keretében keressük fel a Como – i tó legeldugottabb szegleteit, legszebb villáit, és leghangulatosabb településeit. Sétánkat délelőtt Comoban kezdjük. Valljuk be, nem ez a tó legszebb települése, de városban elegáns helyet elfoglaló dómot és Brolettot nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Rövid fagyi / kávé szünet után hajóra szállunk, és meg sem állunk a varázslatos Balbinello kastélyig, mely Lenno mellett található egy a tóba benyúló kis félszigeten. Számos film forgatási helyszíne a lenyűgöző panorámával és kerttel bíró épület. A falak között gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjtemény és 18. századi angol és francia bútorok láthatók. A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámaképet kínáló park, amely a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme. Az épület Casino Royale (2006) alkotóit is megihlette, a Daniel Craig által játszott James Bond itt vonult szanatóriumban. Hajónk tovább fut a varázslatos Bellagio városába. Útközben a Villa Melzi és Villa Carlotta mellett haladunk el. Érdemes a hajó külső fedélzetén helyet foglalnunk és fényképezőinket exponálásra készen tartani, mert Itália legvarázslatosabb települései sorakoznak fel előttünk. Ha kedvünk tartja a hajó elegáns bárjában egy pohár vörösbor kíséretében adhatjuk át magunkat az igazi olasz életérzésnek. Bellagioban szabadprogram keretében sétálgatunk a festői kis sikátorokban. Távolról integetünk a festői kis Varenna városának és utunkat Comi felé vesszük ismét. Rövid szabadidő után utazás a szállásra. Szállás Milano mellett.

A hajón étkezési lehetőség is biztosított.
Menetidő: kb. 1 óra 50 perc kikötésekkel.
Szállásunk ezen az estén: 3 csillagos hotel,Morimondoban ( Milano)
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 4.500 Ft / fő
Hajójegy + belépők ezen a napon: 40,00 Eur

4. nap: LAGO MAGGIORE: ISOLA BELLA – ISOLA MADRE

Reggelit követően a Lago Maggiore felé vesszük utunkat. Stresa városáig autóbusszal haladunk majd hajóra szállva az Isola Bella és Isola Madre palotáival és kertjeivel ismerkedünk. Stresa városában az elegancia és gazdagság fogad minket. A tóparti város impozáns szállodái, magán villái egy sajátos világba röpítenek. Hajónk indulásáig rövid szabadidőt biztosítunk Stresában, mely keretében fel lehet keresni a település leghangulatosabb utcáit. Együtt sétálunk a kisváros főterére, ahol már a házak homlokzatai elvarázsolnak és egyre beljebb csalogatnak a varázslatos kis sikátorokba. Délben indul hajónk a Borrome szigetekre. Misztikusan hangzó név, de tévedés azt gondolni, hogy messzire utaznánk. A szigetek tiszta időben már a partról látszanak. Utazás a Fratelli Goldoni bérelt hajójával. A monumentális barokk palota fő ékességei, a valószerűtlenül szép kert, és a palota berendezési tárgyai, melyek az elegáns termekkel alkotnak egészet. Igazi utazás ez a mese világába. Nemcsak kívül, de a palota belsejében is számtalan látnivaló akad, többek közt felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, szőnyegek, bútorok, szobrok, festmények. A palotát különleges elképzelés szerint tervezték meg. Azt a hatást akarták elérni, mintha az épület vitorlásként suhanna a Lago di Maggiore vizén. A palotában láthatjuk azt a hálószobát is, ahol Napoleon és Josephine 1797-ben aludt. A palota különleges része a kupolás Bálterem és a Zeneterem, melyekben barlangszerű részeket alakítottak ki, falaikon és a mennyezeteken teleszórva kagylókkal és kavicsokkal. A kert tele van egzotikus növényekkel, a pávák, papagájok és fácánok szabadon mozognak a szobrok és szökőkutak közt, egy trópusi ország varázsával ajándékozva meg a látogatót. A látványt a citrom- és narancsfák, cédrusok, babérfák, magnóliák, parafa-tölgyek, szentjánoskenyérfák, kaméliák, leánderek zöldje és színpompás kavalkádja teszi felejthetetlenné. Ha azt gondoljuk, minden csodát láttunk már hát tévedünk. Délután tovább folytatjuk utazásunkat a mese világába, az Isola Madre - ra. Angol kertek mintájára készült földi paradicsomban szabadon élő állatok, a Borromeo család nyári rezidenciája, és a többszáz éves cupressus cashmeriana glauca fa fogad minket, melyet a család saját kezűleg ültetett. Este 19:00 órakor visszautazás a szálláshelyre.

Menetidő: kb. 1 x 30 és 1 x 15, majd 1 x 45 perc kikötésekkel.
Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 4.500 Ft / fő .
Hajójegy + belépők ezen a napon: 45,00 Eur

5. nap: Orta

Reggelit követően a Lago Ortához utazunk, hajókirándulás keretében ismerkedünk a San Giulio sziget sikátoraival. Orta Piemontéhez tartozik, ennek megfelelően az építkezés is számos változatos épülettel, tornyokkal gyünyörködtet. Az idő mintha megállt volna. Hangulatos bárok, éttermek sora teszi még életszagúbbá a sokszor elhagyatottnak tűnő szigetet. Sok legenda hever az Orta tó mélyén, jó néhányról a helyiek sem szeretnek beszélni. Körös - körül a híres "Szent hegyek ", előttünk pedig a tengervíz szépségével bíró tó víze. A szigetnek kétségtelenül van egyfajta romantikus töltete. A szerelmes pároknak úgymond kötelező program a szigetet házasságkötés előtt felkeresni. Tornatore könnycsatornákat megnyitó érzelmes filmje, nem állt be az amerikai szerelmes filmek sorába. Elgondolkodtató, mondanibalóval bíró, Morricone zenéjével átitatott remekmű lett. Varázserővel töltötte meg a kis szigetet. Késő délután Brescia melletti szálláshelyünkre érkezünk. Érkezés a hotelbe az esti órákban.

 

Szállásunk ezen az estén: 4 csillagos hotel, Brescia külvárosában.
Ezen az estén vacsora rendelhető, ára: 3.500 Ft / fő
Hajójegy oda – vissza útra: 20,00 Eur / fő

 

6. nap: hazautazás

 

Reggelit követően hazautazás, az idefelé megismert útvonalon. Portogruaroban vásárlási lehetőség az Adriatico2 bevásárló központban. Érkezés Miskolcra este kb 23:00 órakor.

 

 

SZÁLLÁS: hotel***/****

UTAZÁS: autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

autóbusz    1-5. sorában    106.500 Ft/fő 
autóbusz    6-9. sorában    102.100 Ft/fő
autóbusz  10-12.sorában     99.400 Ft/fő
autóbusz      13. sorában     95.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, idegenvezetést.

Külön fizetendő: az idegenforgalmi adó, belépők, autóbusz behajtási engedélyek, hajójegyek, összesen kb. 140 Euro.

 Utasbiztosítás 500 Ft/fő/nap