MONTENEGRÓ - NYARALÁS ÉS KÖRUTAZÁS

Gyere velünk Montenegróba egy feledhetetlen 12 napos körutazásra és nyaralásra. Kavicsos, sziklás és homokos tengerpart, nagy hullámok, igazi balkáni hangulat, hangulatos középkori városok, gyönyörű természeti látnivalók, jobbnál jobb fakultatív és hajós programok, mindez az Adria legnaposabb partszakaszán.

Program:
1. nap: Indulás Budapestről délután, éjszaka a buszon.

2. nap: Érkezés a reggeli órákban Ulcinjba a montenegrói tengerpart legdélebbi városába. Délben közös ismerkedési ebéd, később beköltözünk a szállásra, majd este, közös vár és városnézés lesz, a legjobb bárok, éttermek és szórakozóhelyek felfedezésével.

3. nap – 10. nap: Montenegrói nyaralásunkat látványos és izgalmas fakultatív programokkal színesítjük. Átmegyünk az Adria és a Balkán elfeledett és alig ismert, elmaradott államába Albániába, kirándulunk és hajókázunk a Kotori-öböl mesébe illő tájain, ahol még felfedezzük Perast és Kotor városkáit is. Járunk majd Stari Bar középkori településén, majd fürdőzünk a part legromantikusabb nyaralóhelyein is Petrovacban és Sveti Stefanban (gazdagok szigete). Természetesen nem hagyhatjuk ki a tengerpart fővárosának Budvának a látnivalóit és változatos strandjait sem. Igény esetén a legbátrabbakkal elmegyünk hajókázni és fürödni Montenegró legnagyobb és legcsodálatosabb tavához a Szkadári tóhoz is! Aki még egy felejthetetlen hajókázós, strandolós, hal piknikre is vevő lenne, annak mindenképpen velünk kell Montenegróba utaznia! :) Természetesen esti programokkal is fogjuk színesíteni ezt a 10 napot, élvezzük a szabadságot, sokat nevetünk, jókat eszünk és koktélozunk.

11. és 12. nap: Délelőtt kiköltözés a szállásunkról, majd indul az utolsó napi strandolós programunk. Kora este indulás haza, éjszaka a buszon. Érkezés haza másnap a kora délutáni órákban.

 

Strandok:

Mala Plaza: Ez a városi strand. A partja és a tenger fenék apró homokos, ez miatt a tenger színe kékes zöld. Jellemző rá a sekély víz, hosszan be lehet gyalogolni. A strand hossza 360 méter, a végén az Óváros alatt, melynek falai a tengerből nőnek ki, található a kikötő. A háttérben vannak az éttermek és kávézók, felfele indulva a lépcsőkön található a vár.

Velika Plaza (az Adria legjobb és leghosszabb homokos strandja!)
A kék zászlós strand 5 kilométer távolságra van Ulcinjtól, hossza 13 kilométer, szélessége átlagosan 60 méter. A helyiek Copacabana-nak hívják. A Djerana foktól kezdődik és az Ada Bojana-ig húzódik és a legfinomabb homokkal van borítva. A homoknak gyógyereje van, mert gazdag ásványi anyagokban, reumás betegeknek ajánlják. Jellemző még a sekély víz, mely 27-28 fokra is felmelegedhet. A strand hátterében szubtrópusi növényzet található.

Szállás:

Szállásunk Ulcinjban lesz, mely a montenegrói tengerpart legdélebben fekvő, igen kedvelt üdülőhelye. Nyüzsgő nappalok és éjszakák, szórakozóhelyek, éttermek és bárok sokasága, valamint egy kellemes és hangulatos város fogad minket. Lakóhelyünk a központtól és a strandtól 10-15 perc sétára lévő, 2-3-4-5 személyes mediterrán hangulatú, apartmanokban lesz, melyekhez felszerelt konyhasarok vagy közös konyha is tartozik. A város csendes részén, két egymás közelében épült (600 méter) apartmanházban fogunk lakni.

A kiváló elhelyezkedésű Villa Valéria Apartmanházat két éve újították fel, melyhez a legfelső szinten egy panorámaterasz is tartozik, ami kiváló helyszín lesz az esti közös programhoz. Ezt a teraszt akár a reggelink vagy a vacsoránk elfogyasztásakor is használhatjuk. Előnye az apartmanházaknak, hogy nem kell magasra (dombra) felsétálni és közel van a központ és a strandok is.
A Panoráma Apartmanház, mint a neve is sugallja, egy domb tetején helyezkedik el, ezzel csodálatos kilátást biztosítva Ulcinjra, a várra és a tengerre. Az épületet tavaly újították fel és a bútorzat nagy részét is kicserélték, így szinte minden újszerű állapotban van. Az átlagosnál tágasabb apartmanok a nagy ablakoknak köszönhetően, kellemesek, világosak.

A két ház kb. 6-700 méterre található egymástól. Az apartmanházak távol találhatóak a tömegtől és a zajtól, de még mindig elég közel, hogy ne kelljen sokat sétálnunk a strandhoz és a központhoz. Az apartmanokhoz, konyhasarok, fürdő, WC, vezeték nélküli internet és légkondi is tartozik. Ágyneműt, huzatot kapunk, mindkét szálláson, törölközőt hozni kell. Mivel a központhoz közel lakunk, pár perc sétára található bolt, étterem, bár és minden, mi szem szájnak ingere. :)

Fakultatív programok:

Egész napos kirándulás Albániába: 22 Euró/fő
Egész napos kirándulás Petrovacba és Sveti Stefánba (Gazdagok szigete), strandolással: 12 Euró/fő
Egész napos kirándulás a Kotori-öbölbe, hajókázással fűszerezve: 22 Euró/fő
Egész napos kirándulás a Szkadári tóhoz (hajókirándulással és strandolással) és Stari Barba: 12 Euró/fő
Egész napos kirándulás, vásárlás és strandolás Budvában, a tengerpart fővárosában: 14 Euró/fő
Fél napos privát hajókirándulás, hal piknikkel, strandolással a legszebb helyeken Ulcinj környékén, bőséges étel és italfogyasztással: 28 Euró/fő

A hat fakultatív program befizetése esetén kedvezményt adunk az árból és összesen 100 Eurót kell fizetni (110 helyett)! A részletes program itt található.

Utazás:
Létszámtól függően 50 vagy 30 személyes kényelmes autóbusszal utazunk. Így 100% -os az indulás!!! Ennek függvényében viszont változhat az utazás ára. A menetidő forgalomtól, határoktól és az időjárástól függ, de kb. 16-18 óra. Pihenőt 3-4 óránként fogunk tartani.

Csomagok: Az autóbusz csomagtartójában utasonként egy nagy táska (max. 20 kg) helyezhető el, a fedélzetre pedig egy kisebb csomag vihető fel. Több csomag szállítását a busz személyzete megtagadhatja.

Részvételi díj:

2018. június 22. - július 3. és szeptember 2. – szeptember 22. között:
Villa Valeria Apartmanház***:
59.000 Ft/fő, 4-5 személyes 2 légteres apartmanban,
63.000 Ft/fő, 3 személyes apartmanban,
68.000 Ft/fő, 3 személyes panorámás apartmanban,
68.000 Ft/fő, 2 személyes apartmanban,
73.000 Ft/fő, 2 személyes panorámás apartmanban.

Panoráma Apartmanház***:
59.000 Ft/fő, 2 személyes földszinti apartmanban (nincs terasz),
62.000 Ft/fő, 4 személyes 1 légteres panorámás apartmanban,
66.000 Ft/fő, 3 személyes apartmanban,
66.000 Ft/fő, 3 személyes konyha nélküli panorámás szoba (hűtő van),
71.000 Ft/fő, 3 személyes panorámás apartmanban,
71.000 Ft/fő, 2 személyes konyha nélküli panorámás szoba (hűtő van),
71.000 Ft/fő, 2 személyes apartmanban,
76.000 Ft/fő, 2 személyes panorámás apartmanban.

Részvételi díj a 2018. július 1. - szeptember 4. között:
Villa Valeria Apartmanház***:
69.000 Ft/fő, 4-5 személyes 2 légteres apartmanban,
73.000 Ft/fő, 3 személyes apartmanban,
78.000 Ft/fő, 3 személyes panorámás apartmanban,
78.000 Ft/fő, 2 személyes apartmanban,
83.000 Ft/fő, 2 személyes panorámás apartmanban.

Panoráma Apartmanház***:
69.000 Ft/fő, 2 személyes földszinti apartmanban (nincs terasz),
74.000 Ft/fő, 4 személyes 1 légteres panorámás apartmanban,
78.000 Ft/fő, 3 személyes apartmanban,
78.000 Ft/fő, 3 személyes konyha nélküli panorámás szoba (hűtő van),
83.000 Ft/fő, 3 személyes panorámás apartmanban,
83.000 Ft/fő, 2 személyes konyha nélküli panorámás szoba (hűtő van),
83.000 Ft/fő, 2 személyes apartmanban,
88.000 Ft/fő, 2 személyes panorámás apartmanban.

Az árakat 320 Forintos Euró árfolyamig tudjuk tartani! Üres ágy költsége: 29-43.000 Ft, időponttól és apartman nagyságától függően!

Ha az utazásra jelentkezők száma nem éri el az 50 főt és kisebb busszal megyünk, akkor 6000 Ft/fő felárat kell fizetni az utazáskor. Erről természetesen időben kap értesítőt mindenki. Így 100%-os indulási garanciát tudunk adni!

A részvételi díj tartalmazza:
- Utazást,
- Szállást 9 éjszakára, 2-3-4-5 személyes apartmanokban,
- Ismerkedési ebédet,
- Programok szervezését,
- Túravezetőt,
- Ágyneműt.

A részvételi díj nem tartalmazza:
Fakultatív programokat (helyben fizetendők),
Étkezést,
Idegenforgalmi adót (10 Euró/fő/utazás, ami helyben fizetendő),
Utasbiztosítást, útlemondási biztosítást, amely irodánkban köthető
Belépőket.

Montenegróban hasonló árakra lehet számítani, mint itthon, a boltokban, éttermekben és a szórakozóhelyeken. A fakultatív programok árát mindenki helyben fizeti. Erről a buszon minden tudnivalót elmondunk, a részletes programokat a csoportvezető ismerteti, jelentkezni az utazáskor kell majd a megadott helyen és időpontban.

Társítási lehetőség van az utazáson, így nem kell egyszemélyes felárat fizetni.