Francia Riviéra és Monte Carlo (nyaralás és körutazás)


Felejthetetlen nyaralás a csodás Francia Riviérán, Monacóval fűszerezve.
Gyere velünk és élvezd a nyarat, Európa egyik legszebb részén a Francia Riviérán! Járunk a világ második legkisebb és legsűrűbben lakott államában Monacóban, megnézzük hol és hogyan élnek a legtehetősebbek Monte-Carlóban. Sétálunk, strandolunk, bulizunk és borozunk a világ leghíresebb tengerpartján. Felfedezzük a filmfesztiválok városát Cannest, hajókiránduláson veszünk részt az égszínkék tengeren. Sétálunk a tengerpart legromantikusabb városában Antibesben, bejárjuk a középkorból megmaradt kisvárost St. Paul de Vencét és élvezzük a napsütést a Riviéra fővárosában Nizzában és a citromok városában Mentonban, közben teljesen feltöltődünk.


Időpontok: 2017.06.23-07.02. és 2107.08.25-09.03. 
10 nap / 7 éjszaka


PROGRAM

1. nap: Péntek kora este indulunk (Budapest, Népliget, 18 óra) az éjszakát a buszon töltjük, rövid és rendszeres pihenőkkel.

2. nap: Útközben városnézés a Francia Riviéra egyik leghangulatosabb kisvárosában, a citromok fővárosában, Mentonban. Reggeli kávénkat és szendvicseinket már valamelyik kis sikátoros utcácskában fogyasztjuk el, élvezve a mediterrán hangulatot és a napsütéses időt. Utána tovább utazunk a szállásunk felé.

3. nap: Ezt a napot strandolással kezdjük, hogy a délutánt már Antibes-ben, a part legromantikusabb városában tölthessük. Sétálunk a 2400 éves város központjában és a várfalakon, megnézzük a Grimaldi palotát is. Aki nem a strandolást és a városnézést választja, annak lehetősége nyílik elmenni a Marinelandba (delfin-show, gyilkosbálna-bemutató, pingvinek, fókák, cápa-akvárium). Megtekinthető a tengerészeti kiállítás is és a legvégén egy fényjátékkal fűszerezett bemutató zárja a programot.

4. nap: Reggel indulunk Grasséba, a francia parfümgyártás központjába. Részt veszünk egy gyárlátogatáson, majd egy hatalmas parfümáruházban lesz vásárlási lehetőség is. Ebédidőre már Cannes-ba érkezünk, a filmfesztiválok városába. Először felsétálunk a XI. századból megmaradt őrtoronyhoz és a szomszédságában lévő vártól gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szemmel bejárjuk a Fesztivál Palotát, ami a város legmitikusabb helyének számít, illetve a sétálóutcát, majd az óváros két híres templomát, amiket a hajókirándulás után egyénileg közelebbről is felfedezhetünk. Kora délután kihajózunk Lérins szigetekre (Sainte-Marguerite sziget), ahol egy erőd is található. Ott raboskodott a francia történelem egyik legregényesebb alakja, a Vasálarcos. Visszatérve Cannes-ba élvezzük a parkokat, a tengerpartot, a szökőkutakat, a sok embert és a nyüzsgést. Estebédünket nem is akárhol: a híres, pálmafákkal szegélyezett Croisette körúton, a város finom fövenyes strandja szomszédságában költjük el. A délután hátralévő részét strandolással töltjük.

5. nap: Reggel indulunk Szt. Paul de Vencébe, az egyik legszebb provence-i hangulatú kisvárosba. A település a hegyre épült és nagyon szépen megmaradt a középkorból. Hihetetlen érzés a régi épületek között bejárni az ébredező várost. A tegnapi cannes-i életérzés erős nyomot hagy bennünk: nyugodtan beülünk egy kávéra és mint egy filmszínész, lassan elszürcsöljük, miközben magunkba szívjuk a hely lenyűgöző szépségét. A hangulatos kisvárosban töltött kellemes sétánkat rövid buszozás követi, Nizzába indulunk. Széles tengerparti sétányok, luxushotelek és villák, paloták, üzletek sokasága, strandok, sok virág és pálmafa, szökőkutak, értékes gyűjteményű múzeumok jellemzik a helyet. Megnézzük a városházát, az Igazságügyi Palotát, a Masséna Palotát, a híres Negresco szállodát, az Angol sétányt, a virágpiacot, a Bellanda toronyt, a Massena teret és lehetőség lesz múzeumokba is menni.

6.nap: A mai napon egy középkori hangulatú kisvárosba Eze Villagéba indulunk, amely a tenger fölé épült egy sziklára. Hihetetlenül gyönyörű a panoráma, főleg a tenger irányába. Sasfészeknek is nevezik a helyiek a települést. A nap hátralévő részét Monacóban és azon belül Monte Carlóban töltjük. Ide egyszer mindenkinek el kell jönni! Felkeressük az Oceanográfiai Múzeumot, a Hercegi Palotát, az Egzotikus Kertet, bejárjuk szinte az egész várost, a tengerpartot és a kikötőt is. Jachtok, sportautók és kaszinók között élvezzük a szabadságot.

7. nap: Reggel Saint Tropez-ba megyünk, bejárjuk ezt a hangulatos városkát, majd pedig egy nagyot fürdünk a város híres homokos strandján a közeli Plage de Pampellone-n. Hazatérve este borozgatunk egy kis étteremben.

8. nap: Ezen a napon délelőtt egy fél órát buszozunk Fréjusba, ami egy nagyon hangulatos tengerparti városka, szép homokos strandokkal. Elsőként körülnézünk az óvárosban, majd a kikötőben, azután megkeressük a meglepően épen maradt Római amfiteátrumot, majd beülünk egy kis étterembe ebédelni. A nap további részét pihenéssel töltjük a strandon.

9. nap: Szombat délelőtt kiköltözünk a szállásról, majd mindenki nagy bánatára búcsút intünk a Francia Riviéra eme feledhetetlen hetének. Hazafelé még megállunk Olaszországban San Remo-ban egy kis városnézésre, ahol már hamisíthatatlan olasz hangulat fogad minket. A pizza, a finom fagyi és az igazi olasz kávé kihagyhatatlan hazaindulás előtt.

10. nap: Vasárnap reggel érkezés Budapestre.


Fakultatív programok

Egész napos kirándulás „Eze” városkájába és Monte Carlóba: 16 Euró/fő
Egész napos kirándulás Grasséba a parfümgyárba (idegenvezetéssel és vásárlási lehetőséggel), illetve Cannesbe (strandolással és hajókirándulással a Szt. Margit-szigetre): 15 Euró/fő + hajó jegy (12,5-14,5 Euró/fő a hajójegy ára, létszámfüggő)
Egész napos kirándulás Szt. Paul de Vence-be és Nizzába, stradolással: 15 Euró/fő
Egész napos kirándulás és fürdési lehetőség Saint Tropezben: 20 Euró/fő
Ha valaki mind a négy fakultatív programon részt vesz, akkor 66 Euró helyett csak 60 Eurót kell értük fizetni!


UTAZÁS
Létszámtól függően 57- 50 vagy 30 személyes autóbusszal utazunk. Így 100% -os az indulás!
Pihenő 3-4 óránként.
További felszállási lehetőségek: Székesfehérvár Auchan, Siófok Tesco, Nagykanizsa M7.

SZÁLLÁS
A Francia Riviéra szívében, Antibes közelében, a tengerparttól 300 méterre elhelyezkedő kemping mobilházaiban fogunk lakni.
A házak újszerűek, 4 személyesek (2 x 2 fős külön bejáratú szobákkal, ahol az egyik szobában szeparált ágyak vannak, a másikban francia ágy), melyekben teljesen felszerelt konyhás nappali, hűtőgép, fürdő és külön WC is található. Terasz is van, kerti bútorokkal felszerelve.
Takaró (pléd) van, ágyneműt és törölközőt azonban hozni kell!
A szállásról saját buszunk visz minket mindenhova, de lehetőség van a helyi közlekedést is igénybe venni, akár késő estig is.
A kempingben van étterem, bár, medencés strand és a bolt is csak 800 méterre található.
Szállás kaució: Franciaországban a szállások elfoglalása előtt kauciót kell fizetni. Ennek összege mobilházanként 100 Euró. A szállást a kiköltözéskor eredeti állapotában kell visszaadni!

Részvételi díj: 84.000 Ft/fő-től időponttól és szállástól függően
Mercure házban (4 fős, 2 szobás ház konyhával és saját fürdőszobával)
Venus ház (4 fős, 2 szobás ház konyhával és saját fürdőszobával)
Zen ház (5-6 fős, 3 szobás ház egy francia, egy szeparált ágyas, és egy emeletes ágyas szobával, valamint konyhával és saját fürdőszobával
Üres ágy költsége: 40.000 Ft/ágy az első időpontban, 47.000 Ft/ágy a második időpontban
Az árakat 315 Ft-os Euró árfolyamig tudjuk tartani.


                                  Mercure ház         Venus ház        Zen ház
2017.06.23-07.02.        84.000 Ft          84.000 Ft      88.000 Ft
2107.08.25-09.03.        89.000 Ft          89.000 Ft      93.000 Ft

Részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, szállást 7 éjszakára kétágyas szobákban, programok szervezését, csoportvezetést.
Részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat (helyszínen kell fizetni!), étkezést, belépőket kb. 30-40 Euró/fő szükséges de nem kötelező egyik program sem, Marineland vízi élménypark, kb. 39,9 Euró/fő (egyéni ár), utasbiztosítást (500 Ft/nap/főtől köthető), idegenforgalmi és regisztrációs adót (15 Euró, helyben fizetendő), végtakarítást (10 Euró/fő, helyben fizetendő), kauciót, amely mobilházanként 100 Euró, amit távozáskor - ha mindent rendben találnak - természetesen visszaadnak (25 Euró/fő).