KARÁCSONYI HANGULAT PRÁGÁBAN

2017.12.01 - 03. 3 nap / 2 éj
2017.12.08 - 10. 3 nap / 2 éj 
2017.12.15 - 17. 3 nap / 2 éj

PROGRAM:

1. nap: Reggel indulás majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és 16 óra körül érkezünk Prágába. Bemegyünk a városközpontba. A főtéren találhatóak a karácsonyi kirakodóvásárok. Látványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édességeket, mézeskalácsokat, kerámiákat. Szabadprogram, mely során gyönyörködhetünk az adventi vásárban és a kivilágított fővárosban. Az esti órákban megyünk szállásunkra (2 éj) fakultatív vacsora.

2. nap: Egész napos program Prágában. Városnézéssel kezdünk, az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. A Hradzsin és a Szent Vitus hatalmas katedrálisa, továbbá a Királyi Palota, a Szent György Bazilika és a fogalommá vált Aranyművesek utcája a turisták kedvelt célpontja. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a céhmesterek kis műhelyekben, üzletekben. A hegyről lejőve Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz érkezünk. A belvárosban a főtéren a híres órán (Orloj) kívül láthatjuk a Thyn templomot. A téren lévő vásárban cseh szuvenírek széles választékát kínálják, továbbá kézműves termékeket, hagyományos karácsonyi díszeket és különféle ajándéktárgyakat, kerámiákat, cseh kristályt lehet vásárolni. Ha megéhezett vagy megszomjazott, érdemes megkóstolni a helyi gasztronómia jellegzetességeit. Sok helyen árusítanak tipikus cseh ételeket és italokat, sört, forralt bort (csehül svařák), mézlikőrt (medovina) vagy grogot. Este még kisétálunk a szépen kivilágított Vencel térre, mely a cseh történelem neves színtere is volt. Szabadprogramunk alatt egyéni sétára, nézelődésre is nyílik lehetőség. Prága utcái ilyenkor már színes fényekben pompáznak. Este visszatérés a szállásra.

3. nap: Reggeli után hazaindulunk. Megállunk Brnoban, Csehország második legnagyobb városában és tartunk egy gyalogos városnézést (Óvárosháza, Piactér, Szent Péter és Pál katedrális...). A séta után szabadprogram, megnézzük a főutca adventi forgatagát és a Svoboda tér kirakodóvásárát. Az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

SZÁLLÁS: hotel***


UTAZÁS: autóbusszal, miskolci felszállási lehetőséggel


Részvételi díj: 34.500 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást 2 ágyas szobában, reggelit, storno biztosítást
Nem tartalmazza a vacsorát (fakultatív, 2 alkalom 6.250 Ft/fő), a belépők díját (kb. 290 CZK + 2 Euro /fő), utasbiztosítás díját 500 Ft/fő/nap.

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:  06/46 412-142,  info@vilaglatoutazas.hu