ADVENTI KIRÁNDULÁS

Fertődi kastélylátogatás

Soproni városnézés

non stop

Időpont: 2020.12.05. (1 nap)

 

Utazás: nyugati típusú autóbusszal

Szállás: nincs

Ellátás: nincs

 

 

Program:

Indulás Miskolcról a kora hajnali órákban. A délelőtti órákban érkezünk az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk műemlékegyütteséhez, a fertődiEsterházy-kastélyhoz. Remekmívű kovácsoltvas kapun lépünk be a díszudvarra. A kastély koronája a Belvedere az emeleti Díszterem és Zeneterem fölött húzódik, itt csendültek fel először Joseph Haydn halhatatlan művei. A vezetett kastélytúrát 20 percenként indítják, egyszerre 25 fővel.

A délutánt a barokk városban, Sopronban töltjük. „A leghűségesebb város”-t sétával fedezzük fel: Tűztorony, Hűségkapu, Hűségkút, Fő tér, Városháza, Storno-ház, Kecske-templom, Gabrinus-ház, Caesar-ház. A római kor is nyomot hagyott a városon. Legmeghatározóbb része a hármas városfal, melynek középső gyűrűje a IV. század elején épült, s melynek kapuin vezetett át a Borostyánkő út. A Forum Scarbantia ásatási terület, romkert, a római kori város maradványait tárja fel.

Szabad program keretében magunk is felfedezhetjük az adventi díszben pompázó belvárost, az óváros zegét-zugát, megcsodálhatjuk a romantikus belső árkádos udvarokat, ódon, erkélyes házak boltíves kapualjait, a vaskopogtatós kapukat. Fakultatív programként ajánljuk a Lench-villa megtekintését: rendkívül érdekes interaktív kiállítás Polgári életvilág és kézművesség a 19. század végi Sopronbancímmel. Közösen felkeressük a Harrer cukrászdát, ahol 100 éves tradicionális családi receptek alapján készült kézműves süteményeket, csokoládékat (táblás, forró csoki, bon-bon, trüffel) vásárolhatunk. A program után indulunk haza. Érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 14.900 Ft/fő + belépő: 3.500 Ft/fő, amely tartalmazza az autóbuszos utazást sofőrrel, az autópálya-díjat, az utaskísérő idegenvezető díját, belépőt a fertődi kastélyba.

Nem tartalmaz belépőt a Lench-villába (fakultatív program felnőtt jegyár: 1.200 Ft/fő, 6-26 év és 62-70 év jegyár: 600 Ft/fő, 70 év felett ingyenes)

Minimum létszám: 40 fő

 

Jelentkezés: info@vilaglatoutazas.hu