ADVENTI HÉTVÉGE

ZÁGRÁB - VARASD


2 nap/1 éj

Dátum: 2019.11.30-12.01.
Utazás: nyugati típusú autóbusszal
Útvonal: Serényfalva – Miskolc – Zágráb – Varasd – Miskolc – Serényfalva
Szállás: Zágráb, hotel***
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

PROGRAM


1. nap:
Indulás Serényfalváról a kora hajnali órákban. További felszállás Kazincbarcika, Miskolc
Érkezés Zágrábba forgalomtól függően a déli órákban.
Közös városnézés Zágráb óvárosában és a várnegyedben, majd szabad program az utóbbi évek legszebb adventi vásárában. Érdekessége az élő betlehemi jászol. A főtéren hatalmas adventi koszorú, óriás karácsonyfa, élő zenei színpad várja a nézelődőket, a környező utcákban pedig a kirakodók vására. Hatalmas fűtött sátrakban meg lehet kóstolni a horvát advent kihagyhatatlan ízeit: kolbászok, húspogácsák, meleg sajtok, forralt borok...
Az Európa téren modern hangulatú pavilonok állnak, ahol Horvátország mellett Olaszország és Szlovénia is bemutatkozik.
Ajándékot Zágráb legszebb helyén a Zrinjevac parkban érdemes keresni: horvát borok, párlatok, speciális horvát sütemények, sajtok, szarvasgomba, gesztenye, olívaszappan, kerámiák, karácsonyfa-díszek.... A horvát vásárok érdekességei a nyakkendős pavilonok.
Lámpák világítják a fák útját, melyből kitűnik a csillogó kis palota, a régi zenei pavilon. A múzeumok kedvelőinek ajánljuk a Mimara Múzeumot, Rubens, Raffaello, Renoir és más neves festők képeivel.

2. nap:
Reggeli után indulás a Varasdra. Hangulatos macskaköves utcácskái, palotái az egyik legszebb európai barokk városkává teszik. A történelmi hangulatú városkában bohém galériák, kedves kávézók várják a turistákat. Legnagyobb vonzereje az impozánsan felújított középkori vára, amit a városnézés során megtekintünk.

Részvételi díj: 27.900 Ft/fő + kb. 20 HRK, amely tartalmazza az utazást, a szállást, a reggelit, az utaskísérő idegenvezetőt, valamint belépőt a varasdi várba. Nem tartalmaz egyéb belépőket, útlemondási és utasbiztosítást.

Kedvezményes csoportos utasbiztosítás köthető, létszámtól függően 2 napra:
10-20 fő között 940 Ft/fő
21-40 fő között 900 Ft/fő
41 fő felett 820 Ft/fő

A részvételi díj minimum 40 fő esetén érvényes.