ADVENT BAJORORSZÁGBAN

2017.12.08-10.

3 nap / 2 éjszaka

PROGRAM

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza- Budapest – Ausztria – Passau
Utazás Ausztrián keresztül Németországba. Kora délután érjük el az osztrák-bajor határvárost Passaut. Az óváros szívében megtekintjük a passaui dómot. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Ezt követően felkeressük első királynénk, Boldog Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Programunk után folytatjuk utunkat szállásunkig. Este érünk Nürnberg környéki szálláshelyünkre. (2 éj)


2. nap: Nürnberg – Rothenburg
Reggeli után városnézés, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városában Nürnbergben, mely Bajorország második legnagyobb városa és az 1945-49 között lefolytatott nürnbergi per nyomán lett közismert. Városnézésünk során megtekintjük az óvárost, főteret a Miasszonyunk templomával, Dürer házát, Szent Szébaldusz templomot, a régi városházát és a nürnbergi vár pompás épület együttesét. Városnézés után barangolás Európa legrégebbi és leghíresebb karácsonyi kirakodóvásárában. Folytatjuk utunkat Rothenburgba, a mesebeli középkori városkába. E kedves kis településen minden a karácsonyról szól: Német Karácsonyi Múzeum és Európa legnagyobb szabású karácsonyi boltja. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a gótikus Szt. Jakab-templomot. Sétálunk az óvárosában ,mely teljes épségben őrzi a középkor hangulatát. A karácsonyi vásárban forralt bor és igazi bajor gasztronómiai különlegességek várják a látogatót. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre.

3. nap: Regensburg – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után hazaindulás. Utunk során megállunk Regensburgban. Óvárosát 2006-ban a világörökség részévé nyilvánították. Rövid városnézésünk során megtekintjük a gótikus stílusú Szt. Péter-katedrálist, a hercegi palotát, valamint a ma létező legrégebbi Duna hidat és a Kőhidat (Steinerne Brücke), Johannes Kepler egykori regensburgi lakóházát.
Megnézzük a gótikus régi és a reneszánsz új városházát, a birodalmi gyűlés (Reichstag) egykori helyét. Rövid szabadidő után haza indulunk. Érkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS:  2 éjszaka ***panzióban Nürnberg környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában

UTAZÁS: autóbusszal, miskolci felszállási lehetőséggel

RÉSZVÉTELI DÍJ: 49.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szállást, a reggelit.

Nem tartalmazza: a vacsorát 9.900 Ft/fő/2 vacsora,  belépők és járulékos költségek díját kb. 40 Euro, valamint utasbiztosítást, mely irodánkban köthető 500 Ft/fő/naptól.

Egyágyas felár: 14.500 Ft

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:  06/46 412-142,  info@vilaglatoutazas.hu