PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK

2019. március 24 - 29

6 nap / 5 éj

 

PROGRAM

 

1. nap: Indulás Mezőkövesdről, folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Este a szállások elfoglalása Piemonte tartományban. ( Fossano hotel*** )

2. nap: ébredést és reggelit követően rövid séta Fossanoban, a Via Rómán. Bármennyire is egy húszezres város sétáló övezetében vagyunk a levegőt harapni lehet, a Righini és a Grande Bar frissen lefőzött kávéjának az illata valahol a szökőkutaknál találkoznak és párban továbbsuhanva a várfalon átröppenve válnak köddé a közeli mezőkön. Impozáns paloták sötét árkádjai alatt haladunk. A szemöldökfrízek és a párkányok egy szebb kort idéznek. Azt mondjak az egykori hercegi város, mára a felső tízezer elegáns otthonává vált. Ha nem is sorakoznak tt múzeumok, találunk bőven kedvünkre valót. Kötelezően tiszteletünket tesszük az Acaja kastélynál majd továbbutazunk Saviglianoba. Elegáns épületek árnyékában haladunk a belváros felé. Hogy mit lehet itt látni? A színek és a stílus jegyek keveredése valami megmagyarázhatatlannal ajándékoz meg. Talán már olvasás közben rájött, hogy ez az utunk nem arról szól hogy múzeumtól templomig és vissza rohanunk. A piemonti városok hangulatát igyekszünk átadni.

Délután ellátogatunk Racconigibe ahol a Savoyai család egyik leggrandiózusabb kastélyát látogatjuk meg. 2010 - ben a kastély parkja elnyerte Európa legszebb kertjének a címét. A kastély belső sem okoz csalódást, garantáltan az egyik legszebb Savoyai palota falai között sétálhatunk végig. Kora este megállunk Saluzzoba, mely a térség egyik legelegánsabb települése. Meredek sikátorok erdejébe vezet az utunk mire felérünk az egykori várhoz mely nem is olyan rég még Itália egyik legrégebbi és legfontosabb börtöneként működött. Útba ejtjük a Cavassa házat mely e térség egyik legszebb reneszánsz épülete. Belső tereinek falfestményei a toszkán reneszánsz és Michelangelo ecsetvonásaira emlékeztetnek. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. A programok sorrendje időjárási viszonyok / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!

3. nap: reggelit követően Torinóval ismerkedünk. Torino pezseg, dolgozik, szórakozik, múzeumba jár, hajózik a Pó – n , és köszöni jól megvan. Találunk itt római kori kapukat, barokk katedrálisokat, szecessziós és art nouveau palotákat és Musszolini által építetett beton kaszárnyákat. A mi feladatunk, hogy ebben a pezsgő káoszban, mégis hozzánk oly közel, már – már Budapestre is emlékeztető városban megtaláljuk a részleteket, a szépséget, a bájt, és nem utolsó sorban az ÉLETÉRZÉST! Tartson velünk! Ezen a napon a Quadrilatero negyed és a San Salvario környékén sétálunk, ahol zsinagógák, templomok, hangulatos terek és a híres GRAN MADRE vár. Este visszautazás a szálláshelyre.

A programok sorrendje időjárási viszonyok / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!

4. nap: reggelit követően ismét Torino felé vesszük az irányt. Ezen a napon a főszerep a különleges helyeket illeti. Ha csodát akarunk látni, meg kell látogatunk a Supergát, mely Torino felett „lebeg”. Ebben kisvonatok lesznek segítségünkre. Felérve a magaslatra a Torino FC focicsapat emlékhelyét keressük fel, majd a kupolában teszünk egy sétát, ahonnan belátjuk egész Torinót. Délután gyalogos séta keretében tovább ismerkedünk Torinóval. Séta a Valentino parkban, a régi Borgoban és Királyi palotánál. Sétánkból nem marad ki az Antonelliana torony és a Dóm sem. Este visszautazás a szálláshelyre.

A programok sorrendje időjárási viszonyok / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!

5. nap: reggelit követően vár ránk a hamisítatlan Piemonte – i vidék, gazdaságaival, eldugott kis kápolnáival, kastélyaival. Vicoforte első állomásunk, ahol a hatalmas méretű kápolna kupolájában a freskókkal ismerkedünk, és a művészet emberi szervezetre tett hatásaival szembesülünk. Talán hallott már a Sthendal szindrómáról. Ezen a reggelen ezt is megtapasztaljuk. A továbbiakban szükség lesz az erőnkre mert Mondoví felsővárosi fészkébe igyekszünk. A közlekedésben a funikolárék lesznek segítségünkre. Középkori falak között sétálva látogatunk el a Belvedere toronyhoz és tekintünk le az alattunk elterülő Langhéra. Kora este vásárlási lehetőség a Mercató – ban, majd este várjuk Önöket a Battuti kápolnában tartandó zenés rendezvényünkre.

6. nap: reggelit követően hazautazás az ide úton megismert útvonalon, érkezés késő este Budapestre.

 

2019. március 24 - 29

Részvételi díj:

autóbusz 1-5. soraiban 109.900 Ft

autóbusz 6-9. soraiban 106.500 Ft

autóbusz 10-12. soraiban 104.200 Ft

utolsó sor nem foglalható

 Budapesti és egyéb felszállási helyekről érdeklődjön irodánkban!

A részvételi díj tartalmazza: utazás autóbusszal, szállás 2 – 3 ágyas szobákban, reggeli, a programban megjelölt kirándulások, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőjegyek, idegenforgalmi adó, helyi tárlatvezető, az autóbusz behajtási engedélyei, helyi közlekedés ( vonat / metro ), audioguide, foglalási költségek a kastélyokba és a hajóra, összesen: 105,00 Euro

 

Egyágyas felár: 20,00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő )

Vacsora felár: tervezés alatt