TOSZKÁNA

2019. 05.05-10. 6 nap/5 éjszaka

PROGRAM

 

1. nap: indulás Miskolcról, hajnal 02:15 órakor. Este a szállások elfoglalása a toszkán tengerparton.

2. nap: egésznapos városnézés az Arno partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói egymásután taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek. Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados zord falak és kecses ívek jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római idők történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál. A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Kora délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában. Kora este 18:00 órakor visszautazás Castiglioncelloba.

3. nap: látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető és a Ferde torony az egykori tengeri hatalom egy szebb és gazdagabb korának emlékeit idézik. Utunk a továbbiakban a tartomány egyik legérdekesebb településére vezet a várfallal körülvett és elizolált különc Luccai Hercegségbe. A város palotái, szűk utcái, terei sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt forgatási helyszíne.

4. nap: az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely közép–Olaszország egyik legrégebbi temploma. Séta a város falain ahonnan páratlan kilátás nyílik a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város főterének sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza del Campo és a Dóm a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla készült festmények a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A város contradái ma is egész évben készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Április programunk szálláshelye ezen az estén továbbra is a castiglioncellói tengerparti villa, még az októberi programon a csoport az Arezzo melletti terranovai hotelünkben száll meg.

5. nap: reggeli után látogatás a Caruso Villában Bellosguardoban, majd ebéd és borkóstoló a Morzano farmon. Várható visszaérkezés a hotelbe 18:30 órakor.

6. nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.

 

TÁJÉKOZTATÁS! Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a programok sorrendje tenger - közlekedési és időjárási viszonyok tekintetében felcserélődhet.

UTAZÁS: autóbusszal

SZÁLLÁS: hotel***

RÉSZVÉTELI DÍJ:

2019.05.05-10.

autóbusz 1 - 5. soraiban        104.700 Ft/fő
autóbusz 6 - 10. soraiban      102.900 Ft/fő  szabad helyek 8-9-10.sorban
autóbusz 11 - 12. soraiban    100.200 Ft/fő  szabad helyek 11. sorban
autóbusz 13. sorában              92.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, audioguide készülékek, foglalási költség,magyar idegenvezetés.

Nem tartalmazza a belépőjegyek költségeit, az idegenforgalmi adót, a helyi közlekedést, az autóbusz behajtási engedélyeit, valamint a kompjegyetv ( májusi programnál a borkostolót a Caruso villába történő transzfert és belépőt) kb. 150 Euro/fő, az utasbiztosítást 500 Ft/fő/naptól, amely irodánkban köthető, valamint útlemondási biztosítást ( a részvételi díj 5%-a)

Vacsora felára: 19.600 Ft/fő/5 alkalom

Tengerre néző, erkélyes szoba felára: 30 Euro/szoba/5 éj,

Egyágyas felár: 20 Euro / éj (helyszínen fizetendő)