Provance - Franciaország Toszkánája 

2017. június 16 - 22

7 nap / 6 éj

PROGRAM:

1. nap: indulás Miskolcról a kora hajnali órákban. Este a szállások elfoglalása Ligúrában ( Lavagna - Chiavari hotel *** ), vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.

 

2. nap: Lavagna - Antibes - Saint Tropez - Aix en Provance

Reggelit követően utazás autóbusszal a Ligúr riviérán keresztül a Cote d'Azure - re. Kora délután érkezés a tengerparti Antibes - be. " Itt minden ragyog, minden virít és énekel" . Írta a gyönyörű francia riviérán fekvő városról Victor Hugo, Picasso pedig úgy nyilatkozott Antibes az életörömök városa. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca méltán teszik az egyik legfelkapottabb tengerparti várossá. Délután továbbutazás Saint Tropes - be. Míg az 1950-es években Brigitte Bardot hódított a saint-tropez-i strandokon, ma nemzetközi hírességek fordulnak meg itt. Az egykori halászfaluból kinőtt elegáns tengerparti város hangulatos kis utcáival, romantikus öbleivel, és az egykori csendőr állomással ma már legendának számít... este a szállások elfoglalása Aix en Provance - ban.

Távolság kilométerben a szálláshelytől: 500 km
Távolság időben a szálláshelytől: 6 óra

3. nap: Aix en Provance - Arles - Avignon - Pointe du Gard

Reggelit követóen kirándulás a Rhone folyó partján. A látogatást Constantinus városában kezdjük, mely egykor a császári Róma legfontosabb bázisa volt. A városban sétálva a hangulatos utcák színes zsalugáterei és romantikus kis balkonjai közül előbukkannak Arles igazi kincsei a római színház, Constantinus fürdője és a Saint Trophime templom. Az utazás kötelező megállója az avignoni pápai palota, mely égbetörő elegáns épületével a környező településeket uralja. A tetőről gyönyörű kilátás nyílik a Rhone folyóra és a város tetőteraszaira. A belvárosi felefedezőtúrát követően séta a tragikus sorsú Rhone folyó felett valamikor átívelő Ponte d'Avignon - on, mely Franciaország legismertebb hídja. Késő délután látogatás a Pointe du Gard - hoz, a régi római kori vízvezetékhez. Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba.

Távolság kilométerben a szálláshelytől: 120 km
Távolság időben a szálláshelytől: 2 óra

4. nap: Aix en Provance - Valensole - Riez - Rougon - Verdon

Reggelit követően a provence - i vidéki élet szépségeivel ismerkedünk. Ezen a napon táskánk egyik leghasznosabb tartozéka a fényképezőgép. A gyönyörű táj, a tarka virágmezők, az elhagyott romok, gazdaságok, kastélyok, kúriák, szőlőbirtokok, bájos középkori falvacskák, szédítő magasságba kúszó hegyek, sziklák, a napraforgó és kaporültetvények … egymást váltva vonják magukra a figyelmet. A Verdon szurdok zavarbaejtően kék víze, a tér és a mélység konglomerációja együtt a tökéletesség és a szépség. Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba.

Távolság kilométerben a szálláshelytől: 120 km
Távolság időben a szálláshelytől: 2 óra

5. nap: Aix en Provance - L' isle sur la Sorgue - Gordes - Roussillon - Apt

Reggelit követően maradunk a vidék bűvöletében. Uticélunk a Sorgue folyó csatornái fölé épült város meglátogatása, majd továbbutazunk Gordesbe, melyről azt tartják Provence legszebb falva. Bár Provence-ban nehéz lenne egyetlen legszebb falucskát megnevezni, mégis sokan illetik ezzel a dicsérő jelzővel a Vaucluse-fennsík szélén álló, ősi Gordest, sőt 1982-ben hivatalosan is megkapta ezt a rangos címet. A hegyoldalban ülő, szinte a sziklából kinövő házainak látképe a levendulamezők mellett egész Provence talán legtöbbet fotózott, jellegzetes pontja. A falu tetején magasodik impozáns méretű vára, a Castrum Gordon, mely meghatározza az egész város látképét, ezért is szokták Gordest Provence Akropoliszának nevezni. Roussillon az okkersárga falu csodálatos vörös szikláiról és okker kőbányáiról híres. Apt városa a Luberon nemzeti park egy kis gyöngyszeme különleges gasztronómiával, kandírozott gyümölcsökkel, helyi piacikkal, és nem utolsó sorban hangulatos kis utcákkal. Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba.

Távolság kilométerben a szálláshelytől: 120 km
Távolság időben a szálláshelytől: 2 óra

6. nap: Aix en Provance - Mairselles - Lavagna

Reggelit követően a Cote d'Azure metropoliszába Marseilles - be látogatunk. Bábeli zűrzavar, de ugyanakkor mesebeli hangulat fogad Franciaország egyik legnagyobb kikötővárosában. A 26 századon átívelő történelmi hagyományokat, és multi kultúrális értékeket felsorakoztató városban mindenki talál különleges számára tetsző épületet, utcát, teret, sétányt...vagy akár csak egy hangulatot, melyet mélyen elcsomagolva hazahoz! 111 kerület, többszáz múzeum, fehér sziklás öblök, azúr kék tenger, szorgosan igyekvő hajók...ez Marseilles! Városnézésünk főbb pontjai: Városháza - Cathédrale de la Major - Hotel de Ville - Szent Mihály templom - Arc de Triomphe - If vára - Prado.... Szabadprogramot követően, késő délután utazás a tranzitszállásra Lavagnába. Késő este vacsorázási lehetőség a hotelben.

Távolság kilométerben a szálláshelytől: 500 km
Távolság időben a szálláshelytől: 6 óra

7. nap: Lavagna - Budapest

Reggelit követően hazautazás az idefelé megismert útvonalon. Érkezés Budapestre 23:00 óra magasságában.

SZÁLLÁS: hotel***

UTAZÁS: autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ:

autóbusz    1-5. sor         136.500  Ft/fő 
autóbusz    6-10. sor       134.900  Ft/fő
autóbusz  11-12.sor        131.000  Ft/fő
autóbusz  13. sor            129.900  Ft/fő

amely tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, idegenvezetést.

Nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a belépőket, az autóbusz behajtási engedélyét ( összesen 85 Euro/fő )

Vacsora felár 33.500 Ft / 6 alkalom

Egyágyas felár: 20 Euro/éj