TOSZKÁNA

2018. 10.07-12.  6 nap/3+2 éjszaka

PROGRAM

1. nap: indulás Miskolcról hajnal 02:15 órakor. Este a szállások elfoglalása a toszkán tengerparton.

2. nap: egésznapos városnézés az Arno partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói egymásután taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek. Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados zord falak és kecses ívek jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római idők történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál. A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Korab délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában.
Kora este 18:00 órakor visszautazás Castiglioncelloba.

3. nap: látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető és a Ferde torony az egykori tengeri hatalom egy szebb és gazdagabb korának emlékeit idézik. Utunk a továbbiakban a tartomány egyik legérdekesebb településére vezet a várfallal körülvett különc Luccai Hercegségbe. A város palotái, szűk utcái, terei sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt forgatási helyszíne.

4. nap: az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely közép–Olaszország egyik legrégebbi temploma. Séta a város falain ahonnan páratlan kilátás nyílik a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város főterének sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza del Campo és a Dóm a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla készült festmények a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A város contradái ma is egész évben készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Április programunk szálláshelye ezen az estén továbbra is a castiglioncellói tengerparti villa, még az októberi programon a csoport az Arezzo melletti terranovai hotelünkben száll meg.

5. nap:

2018 OKTÓBERI PROGRAMUNKNÁL
reggeli után kirándulás Montepulcianoba ahol bor kóstolási lehetőség és vásárlás biztosított, azt követően látogatás Cortonába. Várható visszaérkezés a hotelbe 20:00 órakor.

2018 ÁPRILISI PROGRAMUNKNÁL
reggeli után látogatás a Caruso Villában Bellosguardoban, majd ebéd és borkóstoló a Morzano farmon. Várható visszaérkezés a hotelbe 18:30 órakor.

6. nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.

TÁJÉKOZTATÁS! Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a programok sorrendje tenger - közlekedési és időjárási viszonyok tekintetében felcserélődhet. A gyakran előforduló vasúti sztrájk, és erős tenger mozgás miatt fenntartjuk a jogot, hogy adott esetben a program teljesíthetősége szempontjából a vasúti közlekedést vízivel váltsuk ki, illetve fordítva.

UTAZÁS: autóbusszal

SZÁLLÁS: hotel***

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

2018.04.22-27.

autóbusz 1 - 5. soraiban      98.900 Ft/fő
autóbusz 6 - 10. soraiban    96.900 Ft/fő
autóbusz 11 - 12. soraiban  92.900 Ft/fő  
autóbusz 13. sorában          89.900 Ft/fő

2018.10.07-12.

autóbusz 1 - 5. soraiban        104.500 Ft/fő
autóbusz 6 - 10. soraiban      101.000 Ft/fő
autóbusz 11 - 12. soraiban      98.500 Ft/fő  

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, audioguide készüléket, foglalási költséget.

Nem tartalmazza a belépőjegyek költségeit, az idegenforgalmi adót, a helyi közlekedést, az autóbusz behajtási engedélyeit kb. 150 Euro/fő, az utasbiztosítást 500 Ft/fő/nap, amely irodánkban köthető.

Vacsora felára: 18.600 Ft/fő/5 alkalom,  az októberi programnál 10.500 Ft/fő/3 alkalom

Tengerre néző, erkélyes szoba felára: 8.000 Ft/szoba/5 éj

Egyágyas felár: 15 Euro / éj (helyszínen fizetendő)