CINQUE TERRE

2018.04.08-13.

6 nap/5 éjszaka

 

PROGRAM

 

1. nap: indulás Miskolcról a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, este a szállások elfoglalása Lavagnában ( La Spezia ), vacsorázási lehetőség a hotel éttermében. 

2. nap: reggeli után látogatás Lavagna Santo Stefano Katedrálisában, valamint a világ harmadik legnevesebb műemlék temetőjében, ahol a város nagyjai nyugszanak. Délelőtt továbbutazás Sansalvatoréba, látogatás a Fieschik katedrálisában. Első állomásunk a Cinque Terre régióban Monterosso városa, és a bájos Fegina városrész. A Mesco fok első jelentősebb tengerparti települése nem csak páratlan természeti környezettel ajándékoz meg, hanem egy csodás tengerparttal is, ahol a színes kövek és a finom homok bájos elegyet alkotnak. A Kapucinusok kolostora, és az Aurora torony a település fontosságát hangsúlyozzák. A domináns láttatni akaró műemlékek tövében azonban ott találjuk az árnyas sikátorokban meghúzódó kis oratóriumokat is, és ha figyelmesek vagyunk Neptun szobrára is ráakadhatunk. Színes tarka - barka, ám mindenképp ízléses és természetből táplálkozó világ fogad minket. Következő úticélunk ezen a napon Vernazza. A várost körül ölelő szőlőskertek Vernazza élő díszletei melyek, az Antiochia templom oktagonális, gótikus tornyával különös bájt kölcsönöznek a városnak. Látogatásunk alatt a templom feletti panoráma ösvényre sétálunk ki, ahonnan páratlan kilátás nyílik az öbölre és a szemközti Doria toronyra. Némi szabadidő keretében Vernazza sikátoraiban teszünk felfedező túrát.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

3. nap: reggelit követően Cornigliába fut tovább vonatunk, és ha csodát akarunk látni bizony fel kell mennünk a kilencven méter magas sziklatetőre, ahová ezt a bájos falut építették. Fő tere, mindössze kilenc lépés, mégis kávézók, bárok és a helyi kis oratórium jól megférnek rajta. A település meghatározó épülete a folyami kövekből épült Szent Péter templom, mely méretével nem csak tekintélyt parancsol, de jelzi is fennhatóságát a környező hegyi falvak felett. A délutáni szieszta közepette kötelező megállót tartunk a Matteo bár ernyői alatt, ahol a corettót kötelező megkóstolni, mintahogy a helyi kézműves fagyizó kínálatában szereplő híres bazsalikomos fagyit is, melyet csak itt találunk meg. Igazi kihívás a vadregényes tengerpart megközelítése a sziklába vájt lépcsőkön, de a látvány mindenért kárpótol. Elizolált világ, vadregényes érintetlen tengerpart, festővászonra kívánkozó színek. Manarola felé vesszük utunkat. A város feletti magaslatokba emelkedünk, hogy egy sétát tegyünk a helyi szőlőskertekben, majd a település panoráma ösvényén sétálva az öböl szépségében gyönyörködünk. Az utcán sétálva a tengeri közlekedés érdekes megoldásai köszönnek szembe, melyet mi "földiek" egy mosollyal fogadunk. Tekintetünk a magasba szegezve érdekességekre figyelhetünk fel...bizony, itt találjuk a híres manarolai betlehemet, mely Itália egyik legnagyobb szabadtéri kivilágított betleheme. Délután, visszatérünk Vernazzába, ahonnan túránkat indítjuk a Kék Ösvényre. A túra útvonala VERNAZZA - MONTEROSSO, időtartama 2 óra. Aki nem kíván részt venni a programon, Vernazzában töltheti a szabadidőt.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: +++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

4. nap: reggelit követően Riomaggioréba látogatunk, ahol megkóstoljuk a Acciughét és felmászunk a Turcotti vár melletti kilátóba. Riomaggiore a Cinque Terre legnagyobb települése. A városba érkezvén a San Lorenzo templomhoz vezet az utunk, majd a Turchotti várhoz, ahonnan a Via dell'Amoréra és a városra nyílik páratlan kilátás. Siesta időben a Mamma Mia trattoriában kóstolhatjuk meg a helyi tésztakülönlegességeket, a trofiét, de találunk itt különféle tengeri ínyencségeket is. Látogatásunk nem lenne teljes ha nem ereszkednénk le a kikötőbe. Már azt gondolnánk, hogy minden szépséget láttunk, és hirtelen a lábunk előtt hever a város... a Marina felé vesszük utunkat, ahonnan a hajónk indul Portovenere felé. Portovenere területi felosztásban nem tartozik a Cinque Terréhez, mégis, közelsége miatt vétek lenne kihagyni a sorból. A Vénusz templomára emelt város színes kis házaival méltán áll be a sorba a legszebb halászfalvak közé. XII. századi erődje, templomai, öblei Byront is megihlették, nem véletlen, hogy napjainkban is számos vitorlásverseny helyszíne. A városnézést az Arpaia öbölben kezdjük, majd a San Pietro templomnál folytatjuk. A két órás szabadidő is kevésnek bizonyul, hogy a tájjal és a várossal beteljünk. Érdemes betérnünk a porto egyik leghangulatosabb trattoriájába, az Al Gabbianoba a Calata Dorián, ahol az óriás méretű, kiadós, helyi bruschettákat kóstolhatjuk meg, mialatt Palmaria szigetében gyönyörködhetünk a teraszon ücsörögve. Montale kávézójában a fő utca egy kis terén ízletes macchiatókkal tehetjük édesebbé a délutánt. Visszaúton panoráma hajótúra Riomaggiore – Manarola – Corniglia – Vernazza érintésével Monterossoig, majd innen vonattal vissza a hotelbe.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: busz + vonat +hajó / hajójegy váltása szükséges

5. nap: egésznapos szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség:

- Rapallo – Portofino - Camogli / egész napos program vonattal és hajóval
Részvételi díj: 35,00 Eur

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: egész napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat + hajó

6. nap: reggelit követően hazautazás, érkezés az esti órákban.

 

TÁJÉKOZTATÁS! Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a programok sorrendje tenger - közlekedési és időjárási viszonyok tekintetében felcserélődhet. A gyakran előforduló vasúti sztrájk, és erős tenger mozgás miatt fenntartjuk a jogot, hogy adott esetben a program teljesíthetősége szempontjából a vasúti közlekedést vízivel váltsuk ki, illetve fordítva.

SZÁLLÁS: hotel***

UTAZÁS: autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

az autóbusz    1-8.   sorában   92.500 Ft/fő,
az autóbusz    9-13. sorában 
 89.000 Ft/fő 

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, szállást, reggelit, a programban megjelölt kirándulásokat, idegenvezetést.

Nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a Cinque Terre Card díját, vonatjegyet, autóbusz behajtási engedélyt és helyi közlekedést Sestri Levantéba, hajójegyet, audioguide használatát, összesen 105 Euro/fő, utasbiztosítást, amely irodánkban köthető 500 Ft/fő/nap-tól.

Vacsora felár: 19.900 Ft/fő/5 alkalom

Az étkezés a hotelben menü alapján történik, mely több fogásos, salátástálakkal bővítve.

Egyágyas felár:17 Euro/éj ( helyszínen fizetendő)
Egyéb szolgáltatások: magyar idegenvezetés, VOX készülékek